Fra bil til møbel

Noens drøm, andres verste mareritt.

Også glassplaten kan inngraveres etter bestilling. Foto: Produsenten
Også glassplaten kan inngraveres etter bestilling. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De av oss som har fulgt med på det britiske bilunderholdningsprogrammet Top Gear, har nok fått med oss periodiske innsmett av kreativ delebruk i studio. Bilsetesofaer og motorbord mellom annet. Sett fra et bærekraftig perspektiv, er kanskje ikke denne bruken av bildeler den verste. Det representerer en kreativ form for gjenbruk og de forurenser ikke i sin stille posisjon på stuegulvet. Men det er vel neppe å tvile på at motorinspirert møblering av denne typen er noens aller verste mareritt, selv om det er andres drøm.

Konstorstol med bilkomfort

Uansett: Du trenger du ikke være handymann for å få tak i interiør med duft av bil. For eksempel selger det sør-afrikanske selskapet Wicked Seats den perfekte kontorstolen for deg med motorolje i blodet. Her kan du velge og vrake i setevarianter, med og uten lær, og i diverse farger og størrelser. (Selskapet lager også stoler på bestilling, og viser frem de villeste ideer, fra barstoler med sykkelsete, til kontorstoler med toalettring.)

Priser er imidlertid ikke oppgitt annet enn på forespørsel.

Over til hardere varer

Priser oppgir derimot selskapet V12 Design. De konsenterer seg som navnet kanskje antyder, om helt andre deler av bilen. Her får du motorblokk transformert til for eksempel stuebord eller vinholder. Dette kan ligne på det vi har sett i Top Gears studio.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer