Fra helgen må alle ha promillemålere i bilen i Frankrike

Nye regler for bilister.

Slik kan alkotesteren se ut. Denne fra alcosense.co.uk viser grønnfarge i tuben når du har alkohol i utåndingsluften. Passerer fargen den nederste streken, har du over 0,2 promille, passerer den den midterste streken måler det cirka 0,5. Foto: Produsenten
Slik kan alkotesteren se ut. Denne fra alcosense.co.uk viser grønnfarge i tuben når du har alkohol i utåndingsluften. Passerer fargen den nederste streken, har du over 0,2 promille, passerer den den midterste streken måler det cirka 0,5. Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra kommende helg gjelder nye regler for veifarende i verdens mest besøkte turistland, Frankrike, men det er det mange som ikke er klar over.

Fra 1. juli må nemlig bilister på franske veier ha med promillemåler i bilen.

Og regelen gjelder ikke bare landets egne innbyggere. Også utenlandske førere og førere av utenlandskregistrerte biler må ha slike målere. En britisk undersøkelse sitert i avisen Telegraph, antyder imidlertid at seks av ti bilister på vei fra Storbritannia til kontinentet i bil, ikke kjenner til regelendringen.

Kan du kjøre dagen derpå? Promillekalkulatoren hjelper deg å anslå om du er promillefri

Se etter merket

Målerne skal være godkjent etter Norme Française (NF), og hver bil skal ha minst en av dem til enhver tid. Planlegger du å teste deg selv underveis, bør du naturligvis ha flere - de er til engangsbruk.

Promilletesterne skal være mulige å kjøpe ved grenseoverganger, på ferger og i butikker i Frankrike, og bør ikke koste mange kronene. Tidligere har vi sett anslått cirka en til tre euro per stykk, altså noen tiere maks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer