Hva er miljøfartsgrensen?

Fra i dag fjernes denne fartgrensen

Men, bare midlertidig.

MILJØFART: Den midlertidig avvikling av miljøfartsgrense i Oslo trer i kraft fra mandag 28. januar. Foto: Morten Holm/NTB Scanpix.
MILJØFART: Den midlertidig avvikling av miljøfartsgrense i Oslo trer i kraft fra mandag 28. januar. Foto: Morten Holm/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

I dag, altså mandag 28. januar, avvikles miljøfartsgrensen i Oslo midlertidig. Det meldte Statens Vegvesen på torsdag.

- Vi ønsker å få flere til å overholde miljøfartsgrensen, og da er det viktig at vi har miljøfartsgrense når det er mest nødvendig, og at vi avvikler den når det ikke er behov for den, sier overingeniør Henrik N. Mikkelsen i Statens Vegvesen i en pressemelding.

Fortløpende vurdering

Miljøfartsgrensen er ett av flere tiltak for å bedre luftkvaliteten i Oslo. Vasking og feiing av vegnettet, støvdemping ved bruk av magnesiumklorid og kommunens piggdekkavgift er andre virkemidler som brukes.

Behovet for miljøfartsgrense vurderes løpende, og vil gjeninnføres for en ny periode dersom luftkvaliteten i Oslo tilsier at det er behov for det, ifølge Mikkelsen.

Samtidig som Vegvesenet avvikler fartsgrensa, vurderer de å forlenge perioden på våren.

Disse streknigene påvirkes

Fartsgrensen på følgende strekninger justeres da fra 60 til 70 eller 80 kilometer i timen fra mandag 28. januar:

  • Riksvei 4 Sinsen-Grorud
  • Ring 3 Ryen-Granfosstunnelen
  • E18 Hjortnes-Lysaker (gjelder hverdager fra 06:00-22:00)
  • Riksvei 163 Østre Aker vei Økern-Stovner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer