Nye regler EU-kontroll

Fra i morgen blir EU-kontrollen mye dyrere

Prisen for periodisk kjøretøykontroll kan øke med oppimot det dobbelte.

NYE REGLER: Fra og med fredag 8. februar gjelder nye regler for periodisk kjøretøykontroll (PKK/EU-kontroll), Illustrasjonen er fra da Dinside og Autofil var med Vegdirektoratets Torbjørn Seljevoll og Jan Robert Halvorsen (t.h.) på sjekkrunde av EU-kontroller i Oslo. Her fra Tåsen Bilverksted, for å sjekke jobben Ståle Etland gjorde med en bil. Foto: Bjørn Langsem
NYE REGLER: Fra og med fredag 8. februar gjelder nye regler for periodisk kjøretøykontroll (PKK/EU-kontroll), Illustrasjonen er fra da Dinside og Autofil var med Vegdirektoratets Torbjørn Seljevoll og Jan Robert Halvorsen (t.h.) på sjekkrunde av EU-kontroller i Oslo. Her fra Tåsen Bilverksted, for å sjekke jobben Ståle Etland gjorde med en bil. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år gjennomføres det i Norge over to millioner periodiske kjøretøykontroller - eller EU-kontroller, som folk flest kaller dem her til lands.

Fra og med fredag 8.februar gjelder det nye regler for disse. Den største endringen for deg som personbil-eier skal bli økt fleksibilitet - og trolig mye høyere pris.

- Bileiere får større fleksibilitet, ved at de kan gjennomføre EU-kontrollen når det passer for dem, forklarer avdelingsdirektør Henning Harsem i Statens vegvesen i en pressemelding.

Sender påminnelse

Før var det nemlig slik at siste siffer bestemte når bilen skulle inn på kontroll. Den nye kontroll-fristen bestemmes av dato for førstegangs-registrering og siste godkjente EU-kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret ditt.

Nå kan du altså velge selv hvilket tidspunkt du vil utføre kontrollen, så lenge bilen blir godkjent før fristen.

- Statens vegvesen kommer til å sende deg et påminnelses-brev om EU-kontroll, to måneder før fristen går ut, opplyser Harsem.

Dobbelt så dyrt?

Mens det fram til og med i dag kun har vært krav til virksomheten som utfører kontrollen, blir det nå nye krav om en egen opplæring og personlig godkjenning av nye kontrollører og tekniske ledere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer