Bomstasjoner:

Fra lørdag skjer det endringer i bomringen

6. april slukkes lyssignalene i alle bomstasjoner i Norge.

LYSENE SLUKKES: Lyssignalene som har gitt informasjon om passeringer og betaling, slukkes fra lørdag 6. april kl 08.00. Heretter må du logge inn for å sjekke status på Autopass-avtalen din. Foto: NTB scanpix
LYSENE SLUKKES: Lyssignalene som har gitt informasjon om passeringer og betaling, slukkes fra lørdag 6. april kl 08.00. Heretter må du logge inn for å sjekke status på Autopass-avtalen din. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For noen uker siden kunne Dinside fortelle at alle lyssignaler i bomstasjoner skal fjernes.

Og i dag skjer det:

Fra 6. april slukkes lysene i alle bomstasjoner i Norge.

Det er disse lysene som slukkes

Det er altså snakk om lyssignalene som står ved bomstasjonene, og som gir deg signaler i form av grønne, hvite eller gule kryss eller striper.

Har du aldri helt skjønt hva de ulike lyssignalene betyr, er du ikke alene, for det er nemlig en av årsakene til det er bestemt at lysene skal slukkes:

Ifølge Vegdirektoratet er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene, og det koster mye penger å etablere og drifte lysene.

Slukkes kl. 08.00

Men du som faktisk har skjønt hva lyssignalene har ønsket å fortelle deg får nå ikke lenger denne informasjonen ved passering i bomstasjonen.

Beate Viktoria Ørbeck ved avdeling for brukerfinansiering i Statens vegvesen, sier til Dinside at alle lysene slukkes fra kl. 08.00, lørdag 6 april.

Slukkingen gjelder alle eksisterende bomstasjoner i landet - og det vil da heller ikke settes opp nye slike lys i nye bomanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer