Bomstasjoner:

Fra lørdag skjer det endringer i bomringen

6. april slukkes lyssignalene i alle bomstasjoner i Norge.

LYSENE SLUKKES: Lyssignalene som har gitt informasjon om passeringer og betaling, slukkes fra lørdag 6. april kl 08.00. Heretter må du logge inn for å sjekke status på Autopass-avtalen din. Foto: NTB scanpix
LYSENE SLUKKES: Lyssignalene som har gitt informasjon om passeringer og betaling, slukkes fra lørdag 6. april kl 08.00. Heretter må du logge inn for å sjekke status på Autopass-avtalen din. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

For noen uker siden kunne Dinside fortelle at alle lyssignaler i bomstasjoner skal fjernes.

Og i dag skjer det:

Fra 6. april slukkes lysene i alle bomstasjoner i Norge.

Det er disse lysene som slukkes

Det er altså snakk om lyssignalene som står ved bomstasjonene, og som gir deg signaler i form av grønne, hvite eller gule kryss eller striper.

Har du aldri helt skjønt hva de ulike lyssignalene betyr, er du ikke alene, for det er nemlig en av årsakene til det er bestemt at lysene skal slukkes:

Ifølge Vegdirektoratet er det usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene, og det koster mye penger å etablere og drifte lysene.

Slukkes kl. 08.00

Men du som faktisk har skjønt hva lyssignalene har ønsket å fortelle deg får nå ikke lenger denne informasjonen ved passering i bomstasjonen.

Beate Viktoria Ørbeck ved avdeling for brukerfinansiering i Statens vegvesen, sier til Dinside at alle lysene slukkes fra kl. 08.00, lørdag 6 april.

Slukkingen gjelder alle eksisterende bomstasjoner i landet - og det vil da heller ikke settes opp nye slike lys i nye bomanlegg.

- Det gjelder alle bomstasjoner i hele landet, om lag 245 bomstasjoner, forteller Ørbeck.

Vegdirektoratet har tidligere sagt at alle lysstolpene skal fjernes så raskt det er praktisk mulig, men at det vil det ta litt tid før alle stolpene er nede.

Nå må du logge inn

Noen av de tingene lyssignalene har kunnet fortelle deg, er om passeringen ikke ble registrert - som kan bety en feil på brikken, eller at det for eksempel er på tide å betale faktura - kanskje fordi saldoen på avtalen din er lav.

Når lysene nå slukkes, vil du ikke lenger få denne informasjonen ved passering.

Heretter må du logge inn for å følge med på denne informasjonen:

- Passeringsopplysningene finner man på «Min side» på www.autopass.no eller ved å kontakte det bompengeselskapet man har avtale med, forteller Ørbeck.

I fjor ble innloggingen til Autopass-tjenesten endret, slik at det ble enklere å logge inn og sjekke forbruk og regninger.

Nå kan de fleste kjapt sjekke hvilke bommer de har kjørt gjennom den siste tiden, med samme innlogging som på offentlige nettsider eller nettbanken sin, i stedet for den tungvinte løsningen med brikkenummeret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer