Tesla avslutter salget av 75 kWt-batteriene av Model S og Model X

Fra mandag forsvinner
de billigste alternativene

Elon Musk med oppsiktsvekkende Twitter-melding. Tesla Norge bekrefter nyheten.

160.000 KRONER DYRERE: Tesla har besluttet å fjerne 75 kWt-batterialternativene fra Model S og Model X. Dermed blir det 823.300 kroner for den billigste Model S. Foto: Stein Inge Stølen
160.000 KRONER DYRERE: Tesla har besluttet å fjerne 75 kWt-batterialternativene fra Model S og Model X. Dermed blir det 823.300 kroner for den billigste Model S. Foto: Stein Inge Stølen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble det solgt nye Tesla-er for cirka sju milliarder kroner i Norge. Med henholdsvis 4981 og 3633 solgte elektriske biler var Model X og Model S Norges fjerde og åttende mest solgte bilmodeller.

Men nå kan det gå mot slutten. I en Twitter-melding i natt, norsk tid, meldte Tesla-gründer Elon Musk at selskapet allerede fra mandag av ikke vil ta imot bestillinger på Tesla Model S eller Tesla Model X, med den minste tilgjengelige batteripakken, 75 kWt.

2018 var et vanskelig år for Elon Musk - les mer om det her.

Det vil si at, om ikke selskapet bestemmer seg for å tilby en ny batteripakker, det kun er 100D- og P100D-alternativene (begge med 100 kWt-batteripakke) som er igjen på de to populære elbilene. Dermed blir også prisene for billigste Model S over 160.000 kroner dyrere fra mandag av.

Istedenfor 660.500 kroner vil billigste Tesla Model S da koste 823.300 kroner. 865.800 kroner er hva du må ut med for Tesla Model X 100D, mens den utgående 75D koster 717.400 kroner - en forskjell på nærmere 150.000 kroner.

Dette med forbehold om at prisene fortsetter på dagens nivå. Tidligere har Tesla fjernet 60 kWt- og 90 kWt-alternativene.

Dette gjelder i Norge

Tesla Norge bekrefter overfor Dinside at 75 kWt-batteriet blir fjernet som et alternativ på Model S og Model X fra mandag.

- Jeg kan bekrefte at det fortsatt er mulig å bestille 75 kWt-varianter frem til den angitte datoen, forteller kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland til Dinside.

- Estimert levering til Norge er i mars, ved bestilling i dag, fortsetter han.

BEKREFTER: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge forteller at 75 kWt-batteriene kan bestilles fram til og med søndag kveld. Foto: NTB scanpix
BEKREFTER: Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge forteller at 75 kWt-batteriene kan bestilles fram til og med søndag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bilen som har blitt døpt «Folke-Teslaen» av mange, Tesla Model 3, kommer snart til Norge (les mer i bildelenken over/til høyre). Det spekuleres i at den kan være noe av årsaken til at storesøsknene nå får færre og dyrere alternativer.

Elbilnettstedet Electrec tror Model S og Model X vil få nye batterialternativer senere.

I Norge har Tesla ingen ytterligere kommentarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer