Fra motor til batteri

Batterier vil være hovedkomponenten i fremtidens biler, men hvem skal lage dem?

IKKE NOE NYTT: Elbiler har eksistert i lange tider. Til og med batteribytte har vært å finne fra gammelt av.  Foto: Mercedes-Benz
IKKE NOE NYTT: Elbiler har eksistert i lange tider. Til og med batteribytte har vært å finne fra gammelt av. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som den kommende bilparken på den ene eller andre måten skal elektrifiseres, så melder det seg et stort behov for batterier til disse bilene.

Flere produsenter melder seg nå på i kampen om å lage batterier, noe som kan være godt for utviklingen av teknologien.

Bilbransjen kan på mange måter se ut til å overta en industri som ellers i stor grad har vært til for å tilfredsstille behovet til forbrukerelektronikk og andre apparater.

LES MER: Elbiler og batteriteknologi

Enormt marked

Det estimeres en årlig bilproduksjon på verdensbasis i 2020 på 100 millioner biler, mot dagens vel 70 millioner.

For å sette dette i en sammenheng kan det nevnes at Tesla har åpningsseremoni for sin Giga Factory denne uken, det som foreløpig skal bli verdens største batterifabrikk for elbiler. Kapasiteten er oppgitt å dekke en produksjon for 500.000 elbiler når produksjonen er oppe og går for fullt.

Da er det godt flere har kommet på banen, for dersom hele bilparken på 100 millioner biler skal elektrifiseres med dagens teknologi, så må det bygges en fabrikk tilsvarende Giga Factory hvert eneste år i 200 år – og først da vil behovet være dekket 100 prosent. Med andre ord, det haster å komme i gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer