Fra Playstation til veien

GT by Citroën er nå kjørbar og registrert. Se bilder og video med prøvekjøring nedenfor...

Fra Playstation til veien
Publisert
Sist oppdatert

Det var i 2006 at Citroën virkelig slo håret ut med sin konseptbil C-Métisse, en spektakulær GT-lignende og luksuriøs mega-kupé - eller rettere sagt kupé-lignende sedan. Så, på bilutstillingen i Paris, viste de et enda mer hårreisende konsept, basert på en virtuell modell laget for neste utgave av bilspillet Gran Turismo.

Miljøbil? Foreløpig kun virtuelt...

Nå er bilen bygget og registrert, og kan dermed kjøres på vei. Mens bilen i spillet er motorisert med brenselcelle-teknologi, er gatemånsteret mer klassisk utstyrt med en V8-motor på 560 hestekrefter. Den skal klare 0 til 100 på fire sekunder blank. Nylig opptrådte den på Nürburgring og i Le Mans, og den stiller opp på det famøse Goodwood Festival of Speed, som arrangeres fra 3. til 5. juli. Det er planlagt at bilen skal kjøre opp Goodwood Hill i anledning det berømte Sunday Times Supercar Run.

I Londons gater

I spillet Gran Turismo 5 kjøres den i et virtuelt London-landskap, og den virkelige bilen fikk dermed paradere i virkelige London som del av et PR-jippo som naturligvis er en del av Citroëns image-bygging, som har vært svært offensiv i den senere tid. (Heldigvis har vi under den samme tiden konstatert en tilsvarende forbedring av den franske produsentens produkter). Det skal sies at den nesten fem meter lange og over to meter brede bilen gjør mye av seg med sine enorme luftinntak, sin ultra-lave kabin og sine 21-tommers diamant-effektfelger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer