Fra testloggen

Lasse Jeep er verken pen eller luksuriøs. Men hvem bryr seg om estetisk jåleri når prisen er lav? Trolig de fleste.

En norsk oktoberdag er havet tomt for lystbåter. Ikke veldig merkelig, for å ferdes på sjøen i regn, blest og tåke er ikke blott til lyst. Dermed kunne vi boltre oss fritt med vår nye venn, Lasse Jeep.

Motor og sjøegenskaper

Det var greit at det ikke var noen trengsel i farvannet. For Lasse Jeep har absolutt et fartspotensial. Med 50-hesteren fra Mercury på hekken oppnådde vi en fart på 29,4 knop. I følge produsenten skal båten være god for hele 42 knop med maksimal motorisering – 90 hestekrefter.

Vi var meget takknemlige for at testbåten var beskjedent motorisert. For så snart det flate skroget var oppe i plan begynte Lasse å oppføre seg ubehøvlet: Møtet med bølgene ble slående traumatisk både for mannskap og skrog.

Plasseringen av styrekonsollen styrbord frigjorde plass, men sørget samtidig for en redselsfull slagside når skipperen var eneste mann om bord. Lasse Jeep skal imidlertid gjennomgå en aldri så liten skjønnhetsoperasjon i løpet av vinteren. Med midtstilt konsoll kommer skroget seg forhåpentligvis på rett kjøl til neste sesong.

Plass og innredning

Lasse Jeep appellerer ikke til elskere av skjønnhet eller komfort. Begge deler er stort sett fraværende. Skjønt, førerplassen er ganske behagelig, til tross for at den etter vår mening er litt for trang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer