Fra testloggen

RIB handler ikke om fasjonabel innredning. RIB er heller ikke en fortelling om komfort i bølgene. Bombard Explorer SB 580 kan derimot by på et adrenalinkick som smaker av saltvann.

Når du ferdes i 30 knop blant hvitpiskede dønninger bør du ha en sjødyktig skute.

Motor og sjøegenskaper

Det er Bombard Explorer SB 580. I det opprørte farvannet mellom Tjøme og Hvaler fikk franskmannen definitivt vist at den er båt for sitt skrog.

90-hesteren fra Evinrude fnøs nærmest av de 355 kiloene skroget veier, og før vi fikk blunket fløy vi over vannskorpen i over 40 knop.

I denne farten lå vi imidlertid ikke lenge. Etter at Skagerraks tunge dønninger begynte å slå mot baugen var det bare å dra av på gassen, samt trimme motoren helt inn – vi var tross alt ikke på et suicidalt kamikaze-tokt. Vi holdt likevel marsjfarten godt over 25 knop. Lettvekteren hoppet og spratt. Og for hvert svev pumpet hjertet i frykt for en hardtslående landing. Men Explorer SB 580 tok vannet imponerende mykt.

Riktig nok fikk vi juling. Mye juling. Komforten forsvant i kjølvannet sammen med fastlandet. Likevel klarte vi hele tiden å holde den respektable farten. Og vi hadde det gøy. Da vi tok en velfortjent pust på ”ar`e sia” noterte vi oss også, overraskende nok, at vi fortsatt var tørre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer