Fra testloggen

Galia 560 Cruiser er ingen dårlig båt. Vi måtte bare komme oss over kultursjokket før vi forstod det.

Seilende på et flatt ferskvannspeil med en defekt motor i hekken er det ikke enkelt å være båtjournalist.

Motor og sjøegenskaper

Vi var spent på sjøegenskapene til 560 Cruiser. Men av meteorologiske årsaker var det ikke lett å finne passende utfordringer til det polske skroget. Og bedre ble det ikke da vi oppdaget at totaktskonstruksjonen til Mariner ikke var villig til å gå over 4.000 omdreininger. Denne 90-hesteren er jo kapabel for minst 1.500 omdreininger mer. Dette skal vi imidlertid ikke tilskrive østeuropeisk slurv, men derimot sende anklagen videre til Marine Power, som rigget motoren.

Derfor finner vi det uriktig, ikke bare å trekke bombastiske konklusjoner, men å trekke konklusjoner vedrørende motor og sjøegenskaper overhodet.

Plass og innredning

En lite tilbakeblikk: Da vi satte oss til rette i 560 Cruiser løp ikke følelsene løpsk i manisk begeistring. Her var så underlig. Hvor var den fasjonable innredningen vi er vant til å finne i daycruisere? Og hvor var finessene, de smarte detaljene som skal gjøre livet godt å leve for en postmoderne sjømann? De var rett og slett fraværende. Båten var så til de grader spartansk innredet at selv passasjersetet bak vindskjermen glimret med sitt fravær. Kan dette være noe for bortskjemte nordmenn spurte vi oss selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer