Fra testloggen

Med gode sjøegenskaper, nøktern innredning og lav pris prøver Atol 550 WA å vinne norske båtkjøperes gunst. Vil de lykkes?

En stuegulvflat innsjø nord for Oslo er vel ikke egnet til å teste noe som helst. Eller?

Motor og sjøegenskaper

Jo da, vi lærte etter hvert Atol 550 WA å kjenne. Og bekjentskapet var absolutt av det hyggelige slaget. 75-hesteren, en firetakter fra Mariner, løftet det polske skroget raskt opp i plan. GPS-apparatet bevitnet at vi fløy over vannskorpen i en hastighet på over 30 knop.

Dermed var standarden satt: Atol 550 WA var rett og slett en morsom båt å føre. Med motoren trimmet maksimalt ut fløy polakken lett, luftig og lekent rundt i vårt vesle ferskvannsinferno. Likevel mistet ikke 550 WA vannkontakten fullstendig – selv under provoserende manøvrer slapp ikke skroget vannet.

Altså – selv om vi gjerne skulle bydd Atol 550 WA på litt sintere sjø for å bli skikkelig dus, gjorde skipet fra Gdansk et godt inntrykk. Motoren, med sine 75 hestekrefter, er et ideelt motoralternativ. Kanskje kan du presse en 90-hester på 550 WA, men den har det trolig best med 15 hestekrefter mindre.

Plass og innredning

Atol 550 WA er med sine 18 fot ingen stor båt. Lech Walesas kolleger har likevel strukket seg langt for å utnytte plassen de hadde til rådighet. Både cockpit og kabin er mer rommelig enn vi hadde forventet. Likevel setter 18 fot sine begrensninger: Kabinen er trang og køyene er korte, så Atol 550 WA er ingen bobåt. Når det er sagt gir vi våre polske venner et pluss i margen for den enkle innredningen. Ostróda har ikke prøvd å skjule dårlig smak bak blomstrende tekstiler: Tekstiler, så vel som vegger og tak er hvite. Enkelt og greit.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer