Fra testloggen

Med en lengde på 4,9 meter, og 90 hester på akterspeilet er ikke fart noe problem i en Sessa Key Largo 17. Men ble det for mye fart?

Publisert

Alarmen har for lengst sluttet å summe, motoren har fått olje - når vi vrir startnøkkelen viser det seg at det heller ikke blir den siste. Mer gledelig er det imidlertid å se at vannloppene lever farlig, i den stadig mer opprørte Oslo-fjorden.

90 hester for mye

Vel ute, blant lektere og bråttsjøer, gir vi gass - og ved 5.600 omdreininger når vi toppfarten på 35,6 knop. Men vi går snart av gassen igjen, for motorkraften blir i meste laget for det italienske skroget - og støynivået for høyt. Likevel er ikke sjøegenskapene til Key Largo 17 dårlige, og til tross for irriterendeskranglelyder, går båten mykt i sjøen.

Også krappe bevegelser takler den greit, for skroget har godt feste - og gir kjøreglede i fleng. Lek i bråe bølger bak brøytende lektere, er - nettopp - lek. Og selv om smellene når Key Largo går inn for landing ofte både er høye og tilsynelatende dramatiske, er ikke selve landingen det. For med styrekonsollen trykket litt frem i båten blir vektfordelingen riktigere enn i båter hvor føreren er henvist til aktertoften.

Komplisert landgang

Sessa Key Largo er som skjærgårdsjeeper flest. Den har godt med dørkplass, og nær sagt ethvert hulrom er utnyttet til stuverom. Smart er også badestigen, som med sin "platting" gjør både inntreden - men også bording - til en smal sak. Sjeldent har vi sett bedre badeløsninger på jeeper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer