Elektrisk SUV fra DS snart i Norge

Fra ukjent til suksess på få timer!

På bare 24 timer er det registrert over 1000 reservasjoner av den kompakte el-SUV-en DS3 Crossback E-Tense. Importøren forklarer.

NOE NYTT I ELBILVERDENEN: Snart kommer den elektriske SUV-en fra DS på markedet. I hundretalls har nordmenn tegnet seg på listene det første døgnet. Foto: DS
NOE NYTT I ELBILVERDENEN: Snart kommer den elektriske SUV-en fra DS på markedet. I hundretalls har nordmenn tegnet seg på listene det første døgnet. Foto: DS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DS er et forholdsvis ferskt og temmelig ukjent bilmerke i Norge. Citroën skilte for to år siden ut sin DS-divisjon, som omfatter mer eksklusive og luksuriøse modeller, og etablerte det som eget varemerke.

Lovende debut

NORGES-ELBIL: Den kommer visst i riktig tid, el-SUV-en fra DS. Foto: DS
NORGES-ELBIL: Den kommer visst i riktig tid, el-SUV-en fra DS. Foto: DS Vis mer

Merket kommer snart til å være en god del mer kjent, skal vi dømme etter rushet av reservasjoner som flommet inn fra elbilsugne nordmenn mens denne bilen sto utstilt på bilutstillingen i Paris.

Vi omtalte den kommende elbilen DS3 Crossback E-tense, en kompakt SUV som er sammenlignbar i størrelse med Hyundai Kona, for ikke lenge siden

Mer om bilen og intervju med DS-informasjonssjef i denne videoen:

DS3 Crossback E-Tense Vis mer

Lover nok biler

Å levere nok biler har vært et problem for mange produsenter med nye elektriske biler. Resultatet har vært ventelister på ett til to år. Det skal ikke bli noe problem for denne bilen, har DS-sjef Yves Bonnefont tidligere svart på spørsmål fra oss:

LUKSURIØST: Interiøret i DS3 blir resolutt annerledes.
LUKSURIØST: Interiøret i DS3 blir resolutt annerledes. Vis mer

– Vi vil ha en svært fleksibel produksjon, og kan enkelt skifte mellom å bygge bensin, diesel eller elektriske biler, på det samme samlebåndet på fabrikken. Blir etterspørselen etter den elektriske utgaven stor, skal vi klare å levere, sa Bonnefont til Dinside.

- Det er utrolig morsomt å se at så mange ønsker å reservere vår nye elektriske modell. Vi hadde håpet det skulle være stor interesse for bilen i Norge, men 1000 reservasjoner allerede første dagen er langt mer enn vi kunne drømme om, sier Thomas Christensen, Merkesjef for DS i Norge.

Overraskende høy trafikk

DS forteller at, kort tid etter at DS åpnet reservasjonsløsningen av nye DS 3 Crossback E-Tense, gikk siden ned grunnet svært høy trafikk. Importøren forteller at det umiddelbart ble satt i gang tiltak for å øke kapasiteten og sikre en stabil løsning fremover.

- Vi har opplevd mye høyere trafikk og fått langt flere reservasjoner fra dag én enn vi i det vi hadde turt å håpe på. Vi beklager til de kundene som opplevde problemer med å reservere bil i går, og ønsker å takke for tålmodigheten, og håper vi får sjansen til å rette opp inntrykket.

Det er uansett naturligvis svært gledelig å se at det er så stor interesse for vår kommende elektriske modell, og vi håper vi får muligheten til å kunne ønske flere nye kunder velkommen til DS, avslutter Christensen.

A TOUCH OF CLASS: I forhold til søstermerkene Peugeot og Citroën, skal DS være PSAs mer luksuriøse merkevare. Foto: DS
A TOUCH OF CLASS: I forhold til søstermerkene Peugeot og Citroën, skal DS være PSAs mer luksuriøse merkevare. Foto: DS Vis mer

Omfattende elektrifisering

DS er faktisk det første merket til PSA (Peugeot, Citroën og DS), som kommer med ny elbil. Dette er ifølge produsenten starten på en kraftig elektrifisering av DS og hele modellrekken i PSA ellers. DS vil ligge i front av denne utviklingen, og i løpet av de to neste årene vil PSA lansere 7 helelektriske biler. DS 3 Crossback E-Tense er den første av disse.

DS3 Crossback E-Tense kan altså beskues på bilutstillingen i Paris de neste dagene, og bilen er ventet til Norge i 2019. Pris er foreløpig ukjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer