Bygges nå

Framtidas bensinstasjon uten bensin

I Stockholm bygges nå framtidas «bensinstasjon» – en lyn-ladestasjon for elbiler kombinert med en ubetjent butikk. Norge står for tur.

BYGGES NÅ: Denne stasjonen som lader elbiler og har en selvbetjent butikk, bygges nå i Stockholm. Ill: Innovation X-lab
BYGGES NÅ: Denne stasjonen som lader elbiler og har en selvbetjent butikk, bygges nå i Stockholm. Ill: Innovation X-lab Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er selskapet Aimo Park, som driver med alt fra elsparkesykler og elektrisk bildeling til drift av parkeringsanlegg, som har startet byggingen av stasjonen. I Norge har selskapet store parkeringshus i flere byer. Nylig byttet Nordens største parkeringsselskap Q-Park navn til Aimo Park.

Den nye stasjonen, som altså blir eksklusiv for elektriske biler, bygges i et stort parkeringsanlegg midt i Stockholm sentrum.

Lading og butikk

- Dette blir neste generasjons bensinfri stasjon, der man midt i byen kan lade sin elektriske bil på mindre enn en halv time, samtidig som man gjør unna sine hverdagssysler, skriver selskapet i en pressemelding.

Butikken, som er en del av stasjonen, er helt automatisert og tilbyr en rekke dagligvarer eller bare noe å drikke.

TIL NORGE: Planen er at også norske parkeringsanlegg skal få "framtidens bensinstasjon" der man i tillegg til å lynlade elbilen, kan handle dagens middag. Foto: Aimo Park
TIL NORGE: Planen er at også norske parkeringsanlegg skal få "framtidens bensinstasjon" der man i tillegg til å lynlade elbilen, kan handle dagens middag. Foto: Aimo Park Vis mer

- Man reiser jo aldri et sted bare for å parkere, men parkerer et sted for å gjøre noe annet. Dersom vi samler flere ting på en plass, gjør vi ikke bare hverdagen til folk enklere, men letter også trykket på trafikken i sentrum av byene, sier markedsdirektør Kjetil Bratseth i Aimo Park Norge.

Åpner i september

Den nye stasjonen i Stockholm bygges nå og skal etter planen åpne i løpet av september.

- Tanken er at dette konseptet også skal rulles ut i Norge og Finland. Nøyaktig når vi får et slik anlegg i Norge, kan jeg ikke si. Det må være et marked for det og det må passe inn i våre anlegg. Det som er sikkert er at det skjer en svært spennende utvikling på dette området nå, sier Bratseth.

Han forteller at de tidlig i høst vil åpne en såkalt Aimo Hub på Ullevaal Stadion i Oslo. Her samles alt fra sykkelparkering og elektrisk mikro-mobilitet, via bildeling og lading for elbiler til hentepunkt for pakker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer