Frankfurt: Alt om Saab 9-5

En ny og forhåpentlig frisk start på merket Saab ble formelt sparket igang i Frankfurt.

Slik tar Saab 9-5 seg ut på standen i Frankfurt. Utførelse: Vector. Foto: Knut Moberg
Slik tar Saab 9-5 seg ut på standen i Frankfurt. Utførelse: Vector. Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NB! Oppdatering: Etter at denne artikkelen ble skrevet ble planene om Koenigseggs overtagelse av Saab skrinlagt - og en ny løsning som blant annet involverer den nederlandske sportsbilprodusenten Spyker på eiersiden, ble redningen for Saab i 12. time. En ny, norsk Saab-organisasjon skal etableres før sommeren 2010.

FRANKFURT (DinSide Motor): Sist vi omtalte Saab 9-5 var fortsatt ikke all informasjon om bilen tilgjengelig og finansieringen av Koenigseggs overtagelse av den spesielle svenske produsenten var ennå ikke klarlagt.

Nå kan vi imidlertid konstatere at Saab er tilbake og oppe og går og horisonten har klarnet. I Frankfurt har vi fått se bilen for første gang i virkeligheten og fikk et mer positivt inntrykk av designen, som fremstår mer dynamisk enn på bildene som var blitt vist/som hadde lekket ut på forhånd.

En ny æra

Administrerende direktør Jan Åke Jonsson uttalte ved avdukingen av bilen at den betyr starten på en ny epoke for merket, og sjelden har vel en slik uttalelse hatt større sannhetsgehalt. Dagens 9-5 er, til tross for noen oppgraderinger under sin karrière, fullstendig utdatert. Den har eksistert gjennom bortimot to normale livssykluser for en bil - lanseringen fant sted for 12 år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.