Franske myndigheter: - Renault har ikke jukset

Volkswagen-skandalen har gjort finansmarkedene i overkant nervøse når det gjelder bilindustrien.

I HARDT VÆR: Den franske storprodusenten Renault fikk merke markedets nervøsitet etter flere politirazziaer forleden dag. Nå er de imidlertid frikjent for juks av franske myndigheter. Men utslippene er for høye. På bildet ser vi toppsjefen for Renault/Nissan, Carlos Ghosn under lanseringen av den nye SUV-en Renault Kadjar. Foto: KNUT MOBERG
I HARDT VÆR: Den franske storprodusenten Renault fikk merke markedets nervøsitet etter flere politirazziaer forleden dag. Nå er de imidlertid frikjent for juks av franske myndigheter. Men utslippene er for høye. På bildet ser vi toppsjefen for Renault/Nissan, Carlos Ghosn under lanseringen av den nye SUV-en Renault Kadjar. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siste eksempel på det er det kraftige fallet i Renault-aksjen på børsen da det via den største fagforeningen, CGT, ble kjent at politiets seksjon DGSCRF - det som tilsvarer vår Økokrim i Frankrike, hadde gjennomført en razzia i flere av selskapets etablissementer.

Formålet med politiets undersøkelser var å finne spor etter mulig juks med utslippsdata. Resultatet var at Renault-askjen stupte med 22 prosent på det meste torsdag 14. januar, og kursen endte ned 10,3 prosent på slutten av dagen.

Investerer i renseteknologi

Samme kveld annonserte den franske miljøvernministeren, Ségolène Royal, at det ikke var funnet spor etter juks, men at utslippene generelt, både av nitrogenoksider og CO2 er høyere enn det europeiske reglementet tillater.

Les mer her om forskjellene mellom teori og praksis når det gjelder forbruk og utslipp!

Dette er noe Renault innrømmer selv, men selskapet påpeker at de allerede i fjor sommer lanserte et investeringsprogram på 450 millioner kroner for å forbedre teknologien og redusere utslippene. Det er nemlig kjent at utslippene er for høye, uansett om man man har benyttet seg av juks for å pynte på tallene eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer