Fraråder elbil: - Kjempedyrt

Prisene på gatelading i Oslo skyter i været.

GATELADING: Bystyret i Oslo har vedtatt øke prisen på gatelading av elbil. Foto: Gorm Kallestad/NTB
GATELADING: Bystyret i Oslo har vedtatt øke prisen på gatelading av elbil. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert

- Med disse prisene anbefaler vi ikke oslofolk som er avhengig av gatelading om å bytte til elbil.

- I noen tilfeller blir det mer enn dobbelt så dyrt å lade elbilen på kommunens ladere som å fylle forurensende drivstoff, sier Christina Bu, generalsekretær i Elbilforeringen, i en pressemelding.

Bakgrunnen er at bystyret i Oslo denne uka vedtok en betydelig prisøkning på kommunens ladepunkter. Tall fra Elbilforeningen viser at prisene blir opptil 170 prosent høyere enn de har vært, og i flere tilfeller blir det dyrere å lade enn å fylle fossilt drivstoff.

For mange som ikke har egen parkeringsplass med lader, blir den kommunale gateladingen «hjemmelading».

Beregninger fra foreningen viser at kostnaden kan bli 34 kroner per mil hvis du har en eldre elbil med et forbruk på 2 kilowattimer per mil og lader på 3,6 kW med en ladestolpe som kan levere 22 kW.

- Folk som er avhengige av å lade på Oslos gateladere, bør være klar over hvilke kostnader de nå møter, og de bør regne på om dette er noe de har råd til. Vi vet at mange tror at skiftet til elbil innebærer lavere driftskostnader, og at nettopp dette motiverer mange. Men med disse gateladeprisene vil det kunne bli kjempedyrt for denne gruppen elbilister, sier Bu.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer