Freelander enda barskere

Land Rover Freelander kom i 1997 og var blant pionerene i en bilklasse som i dag har blitt svært populær. Nå får den barske engelskmannen et enda mer tidsriktig utseende, samtidig som Land Rover lanserer en egen Sport-versjon.

Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER (DinSide Motor): Det skulle altså gå seks år før Land Rover Freelander fikk sin første ansiktsløfting, noe som er uvanlig lang tid. De fleste biler blir i dag ansiktsløftet allerede etter tre-fire år. Riktignok gjennomgikk Freelander omfattende modifiseringer i 2001. Men selv om mange deler ble byttet ut, beholdt bilen det samme utseendet som den hadde da den ble lansert i 1997.

Storselger

Freelander har helt siden starten vært Land Rovers mest populære modell og ble Europas mest solgte bil i sin klasse både i 1998, 1999, 2000 og 2001. I 2002 måtte Freelander imidlertid overlate tronen til Toyota RAV4. Dette til tross for at Land Rover i 2001 introduserte to nye motorer - en BMW-diesel og en 2,5-liters V6-motor. Dette året ble også Freelander introdusert i USA og Japan, noe som har bidratt til at nesten 400.000 Freelandere har forlatt Land Rovers fabrikk til nå.

Ikke like populær i Norge

I Norge har imidlertid Freelander-salget aldri tatt helt av. I fjor ble det for eksempel solgt mindre enn 400 nye Freelandere. DinSide Motor har helt sikkert noe av ansvaret for det svake Freelander-salget. Vi har nemlig gitt Freelander mye pisk i mange tester. I januar fikk Freelander jumbo-plassen da vi i januar testet den mot Honda CR-V, Nissan X-Trail, Subaru Forester og Toyota RAV4.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer