Freelander enda barskere

Land Rover Freelander kom i 1997 og var blant pionerene i en bilklasse som i dag har blitt svært populær. Nå får den barske engelskmannen et enda mer tidsriktig utseende, samtidig som Land Rover lanserer en egen Sport-versjon.

Publisert
Sist oppdatert
Freelander enda barskere


MANCHESTER (DinSide Motor): Det skulle altså gå seks år før Land Rover Freelander fikk sin første ansiktsløfting, noe som er uvanlig lang tid. De fleste biler blir i dag ansiktsløftet allerede etter tre-fire år. Riktignok gjennomgikk Freelander omfattende modifiseringer i 2001. Men selv om mange deler ble byttet ut, beholdt bilen det samme utseendet som den hadde da den ble lansert i 1997.

Storselger

Freelander har helt siden starten vært Land Rovers mest populære modell og ble Europas mest solgte bil i sin klasse både i 1998, 1999, 2000 og 2001. I 2002 måtte Freelander imidlertid overlate tronen til Toyota RAV4. Dette til tross for at Land Rover i 2001 introduserte to nye motorer - en BMW-diesel og en 2,5-liters V6-motor. Dette året ble også Freelander introdusert i USA og Japan, noe som har bidratt til at nesten 400.000 Freelandere har forlatt Land Rovers fabrikk til nå.

Ikke like populær i Norge

Freelander enda barskere


I Norge har imidlertid Freelander-salget aldri tatt helt av. I fjor ble det for eksempel solgt mindre enn 400 nye Freelandere. DinSide Motor har helt sikkert noe av ansvaret for det svake Freelander-salget. Vi har nemlig gitt Freelander mye pisk i mange tester. I januar fikk Freelander jumbo-plassen da vi i januar testet den mot Honda CR-V, Nissan X-Trail, Subaru Forester og Toyota RAV4.

Sterke - og svake - sider

Hvorfor har vi vært så slemme mot Freelander? Jo, fordi bilen dessverre lider under en rekke svakheter. Blant annet er takhøyden for dårlig, lasterommet lite og utstyrsnivået lavt. I tillegg er den rimeligste kraftkilden, en 1,8-liters bensinmotor, både svak og støyete. Også den manuelle girkassen er en trist opplevelse.

Det vi imidlertid aldri har kritisert Freelander for, er utseende og fremkommelighet. Etter vårt syn er Freelander en usedvanlig tøff bil - som uten problemer lever opp til utseendet når den settes på prøve i terrenget.

Sport-versjon

Freelander enda barskere


Etter ansiktsløftingen har Freelander blitt enda tøffere, både inn- og utvendig. I tillegg lanserer Land Rover en tøff Sport-versjon med 18-tommers felger og mer sportslige kjøreegenskaper. Men har Land Rover klart å luke ut svakhetene som tidligere har forhindret oss i å anbefale bilen? Les mer om nye Freelander her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer