Tesla Model 3 settes i produksjon

Fremskynder produksjonen av «billig-Teslaen»

Elon Musk mener Tesla skal kunne produsere 20.000 Model 3 per måned i desember.

TESLA MODEL 3: Elon Musk bekrefter at de nå vil starte produksjonen av den billigste versjonen av Tesla allerede førstkommende fredag. Foto: Tesla
TESLA MODEL 3: Elon Musk bekrefter at de nå vil starte produksjonen av den billigste versjonen av Tesla allerede førstkommende fredag. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Model 3 passerte alle regulatoriske krav til produksjon to uker før planen. Forventer å fullføre SN1 på fredag».

Det skriver Elon Musk på Twitter klokka 7.48, mandag morgen, norsk tid.

Det amerikaneren sier er at Tesla har fått grønt lys for å starte produksjonen av sin hittil billigste bil (Model 3), og at den første (trolig serienummer 1) skal være ferdig allerede førstkommende fredag.

Tesla Model 3: - 400.000 på venteliste

Tesla-fans og elbil-interesserte har lenge ventet på at en rimeligere modell skal komme på markedet. Tesla Model 3 er bilen de har ventet på.

For mens Tesla Model S og Model X har kostet pluss-minus millionen skal Model 3 kunne ta opp kampen mot for eksempel Opel Ampera-e - som nylig kom til Norge.

Hva den skal koste i Norge er fortsatt ikke klart, men i USA skal prisen starte på 35.000 dollar - pluss ekstrautstyr. For å reservere har nordmenn måtte betale 10.000 norske kroner.

Opel Ampera-e sliter imidlertid med å levere kjapt. i Norge er det flere som må belage seg på å vente til 2019 med å få elbilen sin - i alle fall om dagens produksjonsrate ikke intensiveres. Tyskerne har med andre ord lange ventelister, for kunder som har bestilt bilen.

Det har også Tesla - det spekuleres i rundt 400.000 - men Elon Musk varsler at selskapet allerede i desember skal kunne produsere 20.000 biler i måneden.

Likevel vil det da ta nærmere 2 år (20 måneder) å produsere 400.000 biler.

Opel Norge: - Frykter ikke konkurransen

Tesla Motors Norway pleier å være forsiktige med å uttale seg om det som skjer i selskapet. Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland henviser også mandag morgen til Elon Musks Twitter-meldinger.

- Vi har ikke flere nyheter å melde akkurat nå, svarer han på Dinsides «smørbrødliste» av spørsmål.

I Opel Norge AS er de imidlertid ikke bekymret for konkurransen.

- Det er ikke noe sjokk for oss at andre har evne til å snu seg rundt og gjøre endringer, og at det kommer biler med samme rekkevidde som Ampera-e, sier informasjonssjef Stein Pettersen til Dinside.

- For oss er det uansett ingen krise med én eller to konkurrenter. Det blir spennende å se hvordan den faktiske leveringstakten på Model 3 faktisk blir.

- Dere frykter ikke at kunder velger å hoppe over til Tesla, om de kan levere kjappere enn dere?

- Det står fortsatt 400.000 i kø hos Tesla, så det er ikke unikt for Opel. For de elbilene som er reelt konkurransedyktige på rekkevidde må vi leve med en stund. Uansett vil det normalisere seg hos oss også, sier Pettersen.

LES OGSÅ:
Volvos stolthet slaktes i utslippstest
To av tre mener BMW-sjåførene er frekkest
Kjørte 90 mil i Tesla - nå vil nordmann ta rekorden tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer