Fremtidens verstingbiler

Automedia har plukket frem et spennendet knippe biler som vil lanseres i nær fremtid. Noen merker satser på mer sport, for eksempel Audi med sin Le Mans, og Porsche går andre veien hvis det dukker opp en kupémodell med V8-motor foran.

Publisert
Sist oppdatert

Aston Martin er på vei med en mindre modell enn DB9. Denne bilen som er fanget på Nürburgring er produksjonsbilen som stammer fra AM V8 som ble vist på bilutstillingen i Detroit. Dette skal bli Fords Premier Automotive Group (PAG) sin utfordrer til Porsche 911. Navnet på bilen er ikke bekreftet, men Automedia mener at mye tyder på at navnet blir DB5, og modellen vil i fremtiden stå for 50 prosent av hele salget til Aston Martin. Motormessig er det mest sannsynlig med én en V8 med, og én uten kompressor. Den naturlig luftede motoren vil muligens få en ytelse på rundt 370 hestekrefter, mens kompressorvarianten vil yte rundt 500 hestekrefter.

Audi sin modell Le Mans er forventet å gå i produksjon sent i 2006. Den vil baseres på Lamboghini Gallardo og vil ha den samme aluminumsrammen, firehjulsdriften og dele en rekke mekaniske deler med Gallardo. Le Mans ble vist som konseptbil i Frankfurt i fjor med en V10 biturbomotor med over 600 hestekrefter. Denne motoren er visstnok frafalt på grunn av at Lamborghini sine biler ville havnet helt i skyggen effektmessig. En V8 med 380 hester og en V10 med 500 hester er to sannsynlige alternativer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer