Fri fart hos söta bror

Feil i lovteksten fører til at svensk politi ikke vil bøtelegge fartsoverskridelser på enkelte motorveier.

KJØRT FOR FORT? En feil i lovteksten fører til at du slipper bot om du kjører for fort - på enkelte motorveistrekninger i Sverige. Foto: Ragnar Lilliestierna/Polisen.se
KJØRT FOR FORT? En feil i lovteksten fører til at du slipper bot om du kjører for fort - på enkelte motorveistrekninger i Sverige. Foto: Ragnar Lilliestierna/Polisen.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En feil i lovteksten fører til at det svenske politiet ikke kommer til å bøtelegge fartsoverskridelser på motorveier med 120-kilometer i timen fartsgrense. Dette skriver den svenske avisen Teknikens Värld.

Vil unngå diskusjoner

Rikspolisstyrelsen har nå gått ut med et internt brev til alle politimyndigheter i Sverige at de ikke skal skrive ut bøter for hastighetsoverskridelser på motorveier med hastighetsgrense på 120 kilometer i timen.

Bakgrunnen er uklarheter i hva som er den høyeste tillatte hastigheten i Sverige. En uklarhet som oppstod da det ble innført 120 kilometers fartsgrense på sju motorveistrekninger i Sverige. Samtidig oppstod det en feil i lovteksten, som gjør at det kan være tvil om hva som virkelig er den høyeste tillatte hastigheten i Sverige.

Raskere i Sverige, mens farten kuttes i Norge

På grunn av at uklarhetene rundt dette, har altså rikspolisstyrelsen bestemt at bilister som overskrider 120-kilometers fartsgrensen på de aktuelle strekningene, ikke skal bøtelegges for hastighetsoverskridelser.

Dette gjelder imidlertid bare inntil feilen i lovteksten er rettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer