Berøringsskjerm og infotainment i bil:

Frifunnet for «mobilbruk»

En Porsche-sjåfør ble denne uken frikjent i tingretten for bruk av mobiltelefon under kjøring. Retten mener han nemlig kan ha betjent skjermen i bilen - noe som faktisk er lovlig.

KNAPPELØS: En mobiltelefon ble i vår forvekslet med berøringsskjermen i en Porsche Taycan. Foto: Rune M. Nesheim
KNAPPELØS: En mobiltelefon ble i vår forvekslet med berøringsskjermen i en Porsche Taycan. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i år ble en 47 år gammel Porsche-sjåfør fra Sandefjord bøtelagt for ulovlig bruk av mobiltelefon da han ble stoppet i en politikontroll, skriver nettstedet Motor.no.

Da mannen ikke godtok boten på 5000 kroner, tok politiet ham for retten for å få ham dømt.

Oppsiktsvekkende dom

Tingretten frikjente imidlertid mannen, da de mener politikvinnen kan ha trodd at skjermen i Porschen var en mobiltelefon, skriver Motor videre.

«Retten viser særlig til at berøringsskjermen ikke er mye større enn en mobiltelefon, og at den er ved kneet og låret. Tiltaltes forklaring kan derfor ikke utelukkes», skriver tingretten.

Dommen er oppsiktsvekkende, for det er langt mellom hver gang bilister blir frikjent for mobilbruk, når påtalemyndigheten tar dem til retten. Samtidig er det mange som har ropt ut om at betjening av moderne bilers knappeløse infotainment-skjermer er minst like farlig under kjøring, som mobiltelefonen.

Stjeler oppmerksomhet

Senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF mener det er viktig å ha alt fokus på å kjøre bil, når man sitter bak rattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer