Frisk Corsa på vei

Med 175 turbo-hester foran torpedoveggen blir Opel Corsa OPC blant de råeste småbilene på markedet.

Publisert
Sist oppdatert
Frisk Corsa på vei

Frisk Corsa på vei

 1. Store bilder


OPC er en forkortelse for Opel Performance Center og er en betegnelse som skal forbeholdes virkelig sportslige Opel-modeller. Corsa OPC etterfølger Zafira OPC og Astra OPC, og vil bli en av markedets råeste småbiler.

Under panseret finner vi en turboladet 1,6-liter som yter hele 175 hestekrefter. Dermed kan Corsa OPC skilte med mer effekt enn både Mini Cooper S (163 hk) og Renault Clio Sport (169 hk). Corsa-motoren leverer ikke bare høy toppeffekt, den produserer i tillegg 210 newtonmeter.

7,9 sekunder

Med så voldsomme krefter i en så liten bil skulle man kanskje tro at den faktisk ble enda raskere enn det den faktisk er. Opel oppgir selv at bilen klarer øvelsen på 7,9 sekunder, noe som betyr at den på papiret blir frakjørt av både Cooper S (7,4) og Clio Sport (7,3). Toppfarten skal være 210 kilometer i timen, også det et dårligere tall enn det Cooper S (218) og Clio Sport (220) kan skilte med.

Senket 25 millimeter

Frisk Corsa på vei


Corsa OPC får ikke bare en frisk motor, i tillegg skal bilen være senket 25 millimeter, noe som både skal gi bedre veggrep og tøffere utseende. Den lille bilen vil stå på 17 tommer store aluminiumsfelger, noe som også bidrar til å gi den lille bilen et tøft ytre.

Den norske Opel-importøren kan fortelle at bilen vil bli tatt inn til Norge og at de første eksemplarene vil være på plass våren 2003. Prisene kan importøren imidlertid ikke si noe om foreløpig.

Relaterte artikler:

 • Her finner du våre Opel-tester
 • Her finner du flere Opel-nyheter
 • Her finner du våre Opel spionartikler
 • Her finner du våre Opel lanseringsartikler
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer