Frisk Corsa på vei

Med 175 turbo-hester foran torpedoveggen blir Opel Corsa OPC blant de råeste småbilene på markedet.

Publisert
Sist oppdatert

OPC er en forkortelse for Opel Performance Center og er en betegnelse som skal forbeholdes virkelig sportslige Opel-modeller. Corsa OPC etterfølger Zafira OPC og Astra OPC, og vil bli en av markedets råeste småbiler.

Under panseret finner vi en turboladet 1,6-liter som yter hele 175 hestekrefter. Dermed kan Corsa OPC skilte med mer effekt enn både Mini Cooper S (163 hk) og Renault Clio Sport (169 hk). Corsa-motoren leverer ikke bare høy toppeffekt, den produserer i tillegg 210 newtonmeter.

7,9 sekunder

Med så voldsomme krefter i en så liten bil skulle man kanskje tro at den faktisk ble enda raskere enn det den faktisk er. Opel oppgir selv at bilen klarer øvelsen på 7,9 sekunder, noe som betyr at den på papiret blir frakjørt av både Cooper S (7,4) og Clio Sport (7,3). Toppfarten skal være 210 kilometer i timen, også det et dårligere tall enn det Cooper S (218) og Clio Sport (220) kan skilte med.

Senket 25 millimeter

Corsa OPC får ikke bare en frisk motor, i tillegg skal bilen være senket 25 millimeter, noe som både skal gi bedre veggrep og tøffere utseende. Den lille bilen vil stå på 17 tommer store aluminiumsfelger, noe som også bidrar til å gi den lille bilen et tøft ytre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer