Frisk ny femmer på topp

De første bilene fra BMWs nye 5-serie er nå i Norge. I første omgang kommer 520i, 530i og 530d, men allerede i september settes den foreløpig største femmeren, BMW 545i, i produksjon.

Publisert
Sist oppdatert

BMW 545i blir da den sprekeste bilen i BMWs 5-serie, og det skal ikke være mye å utesette på kreftene. Under panseret sitter en V8 i aluminium som yter 333 hestekrefter, en økning på 47 hestekrefter i forhold til forgjengeren 540i.

Med den nye motoren har bilen også fått en markant bedre momentkurve enn den forrige topputgaven. Maksimalt dreiemoment er 450 newtonmeter ved 3.600 omdreininger, og 80 prosent av dette er tilgjengelig mellom 1.500 og 6.400 omdreininger.

Bilen leveres med en sekvensiell girkasse eller den nye automatkassen som vi så i 7-serien.

Pent skyv

545i er ingen lett og liten bil, men det går unna i svingene uansett. 0-100 km/t går på 5,8 sekunder (5,9 sekunder med automatkasse). Deretter er det bare å holde farten under de norske fartsgrensene. Skulle du derimot befinne deg i land med helt andre trafikkregler, kan det være greit å vite at toppfarten er sperret på 250 km/t.

Bensinforbruket er noe redusert fra den utgående modellen. 545i skal bruke 1,06 liter bensin per mil ved blandet kjøring, mens forgjengeren brukte 0,14 liter mer per mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer