Friskt fra Skoda

Fabia Monte Carlo bærer fanen i jubileumsfeiring.

Friskt fra Skoda
Publisert
Sist oppdatert

Skoda utvider etter eget sigende Fabia-serien, og lanserer den sportslige modellen Skoda Fabia Monte Carlo. Bilen har en frisk, ja nesten dynamisk design, som understrekes av svart tilbehør og RS interiør. Skoda Fabia Monte Carlo-finishen begrenser seg i kombikupe.

Skoda Fabia Monte Carlo vil debutere på Monte Carlo Rally i januar i år, og vil bli stilt ut på bilutstillingen i Genève senere i år.

Motorsport

Skoda har lang tradisjon innen motorsport, og Skodas nåværende rallybil Fabia S2000 har hatt greie resultater og fikk blant annet en fjerdeplass da bilen debuterte i det samme rallyet i 2009. Merket deltar med ti biler i årets konkurranse.

Følgende video inneholder noen pene kjørescener på snøføre:


Sportdesign

Skoda Fabia Monte Carlo minner om Sport Design Concept, som ble vist på bilutstillingen i Genève i 2009. Den har sorte plastlister på karosseriet over hjulbuene, svart grill og mørke frontlykter. Bilen kommer i to versjoner, en med helt sort interiør og en versjon med sort interiør med innslag av røde elementer. Sportsseter er standard. Det er også skinntrukket girspak, ratt og håndbrekk, samt pedaler i metall.

Også diesel

Friskt fra Skoda


Skoda Fabia Monte Carlo er, tross navnet, ingen rallymodell, men en jubileumsmodell. Den vil være tilgjengelig med det relativt omfattende motorprogrammet fra standardserien. I Norge vil den bli tilgjengelig i seks varianter, fordelt på tre diesel- og tre bensinmotorer. Alle Skoda Fabia Monte Carlo vil være utstyrt med standardgirkassen. Produksjonsstart er tidlig i februar og bilene vil være på norske veier i løpet av mars.

Tilgjengelige versjoner i Norge:

- Fabia Monte Carlo 1.2 70 hk 187.500,-
- Fabia Monte Carlo 1.2 turbo 86 hk 197.900 ,-
- Fabia Monte Carlo 1.2 turbo 105 hk 210.700,-
- Fabia Monte Carlo 1.2 TDI 75 hk 197.400,-
- Fabia Monte Carlo 1.6 TDI 90 hk 206.400 ,-
- Fabia Monte Carlo 1.6 TDI 105 hk 215.900 ,-

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer