Friskt konsept fra Mercedes

Mercedes-Benz påstår at Vision GST representerer en helt ny bilklasse, som forener det beste fra firehjulstrekkerne, flerbruksbilene og den gode gamle stasjonsvognen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi synes vel egentlig at bilen minner mye om en stasjonsvogn. Men det er mye som skiller Vision GST fra en vanlig C-klasse. Blant annet har bilen svært store hjul, hele 22 tommer, og mangler B-stolpe. I tillegg åpnes bakdørene motsatt vei av fordørene. Dette, kombinert med fraværet av B-stolpen, sørger for at man får svært lett adgang til bilen. Bilen kan forøvrig utrustes med en tredje seterad, noe som skal gi akseptabel plass for 6 passasjerer.

360 hester

GST står for Grand Sport Tourer, noe som indikerer at bilen blir relativt stor. Den trenger likevel ikke å bli noen treg kjempe. Under panseret har Mercedes-Benz nemlig plassert den samme motoren vi kjenner igjen fra E-klasse, CLK, CL og ML, nemlig AMGs 5,5-liter. Denne motoren skal i Vision GST yte respektable 360 hestekrefter.

Keramiske skiver

En slik motor, kombinert med bilens firehjulsdrift, skaper potensiale for rask akselerasjon og stor fart. Men heller ikke nedbremsing burde være noe problem. De store skivebremsene er nemlig lagd av karbonforsterket keramikk. Bilen er også utrustet med SBC (Sensotronic Brake Control), et system som ved hjelp av høytrykkpumper og elektronikk skal sørger for raskere og mer presis bremsekraft.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer