Friskus til Norge: Mitsubishi Colt CZ3

Mitsubishi gjør det bedre. En stor del av æren tilfaller lille, men praktiske Colt, som vi tidligere er blitt imponert over i test. Her kommer en kupélignende, sporty utseende variant. Og det vil komme en turboversjon.

Publisert
Sist oppdatert

I det norske markedet lider Mitsubishi av mangelen på erstattere for Carisma og Galant. Lancer kan ikke sies å være noen ubetinget markedssuksess. Men merket er i fremgang. Ved siden av SUV'er og flerbruksbiler som forsvarer Mitsubishi-navnet, er heldigvis Colt kommet som et friskt pust blant småbilene, nå med kupé-lignende CZ3. Senere vil også en kupé-kabriolet komplettere utvalget. (Lenke til presentasjonen av denne finnes nederst på siden).

Dynamisk uttrykk

Tatt i betraktning høyden, som riktignok er senket i forhold til femdørsversjonen, er det godt gjort å få til en såpass dynamisk profil. Det er frontvinduene med slakere helling, de store dørene og bakvinduene i pur kupé-stil som gjør dette. I tillegg er taklinjen senket med 3 centimeter i forhold til broren med to flere dører. Mesteparten av karrosseriet på CZ3 har faktisk andre komponenter enn femdørsversjonens har selv om de to variantene deler plattform.

Colt CZ3 er 3,81 meter lang, 1,695 meter bred og 1,52 meter høy. Den har en akselavstand på 2,5 meter, hvilket er bra i småbilsklassen.

Mens vi venter på turbo

Den sporty profilen fremstår som et løfte om mer krefter, og vi er lovet en versjon utstyrt med turbo noe senere på forsommeren. Den får navnet CZT. Den får en 1,5 liters motor på 150 hestekrefter og vil bli en konkurrent til, for eksempel, Ford Fiesta ST, som vi nylig har testet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.