Lading inkludert for VW ID.3 1ST

Frister elbilkunder med gratis lading

Volkswagen gir alle som forhåndsbestiller deres nye elbil ett års ladeforbruk.

FRISTER MED GRATIS LADING: Alle som bestiller spesialmodellen av VW ID.3, 1ST, blir lovet ett år/2.000 kWt med strøm til elbilforbruket. Foto: VW
FRISTER MED GRATIS LADING: Alle som bestiller spesialmodellen av VW ID.3, 1ST, blir lovet ett år/2.000 kWt med strøm til elbilforbruket. Foto: VW Vis mer
Publisert

Alle som forhåndsbestiller VWs nylanserte elbil, ID.3 1ST, vil få et spesialtibud på 1 års kostnadsfri lading (inntil 2000 kWt) ved offentlige ladestasjoner, tilknyttet tjenesten We Charge. Det skriver Volkswagen-importør Møller Bil i en pressemelding fredag.

VW ID.3 1ST er spesialversjonen av ID.3, som ble lansert for forhåndsbestilling 8. mai i år, før den vanlige versjonen. Produksjonen av denne bilen starter opp i november 2019, og den skal være leveringsklar til norske kunder fra midten av neste år.

For det norske markedet

Det er forøvrig også spesialversjonen VW forventer at skal bli volumvarianten av ID.3. Likevel blir det totale volumet fra fabrikken begrenset til 30.000 eksemplarer. Her regnes imidlertid Norge som et av de viktigste markedene, sammen med Tyskland, Nederland, Frankrike, England og Østerrike.

Denne bilen blir levert med batteri som har 58 kWt nettokapasitet (62 kWt brutto), som skal gi en estimert rekkevidde på inntil 420 km - målt etter den nye og strengere WLTP-testsyklusen.

ID.3 1ST er ferdig spesifisert i tre ulike utstyrsversjoner, «skreddersydd for det norske markedet», noe som har blitt ganske vanlig blant ettertraktede elbilmodeller. Dessuten er det bare fire farger som blir tilgjengelig.

Importøren mener at alle utstyrsversjonene er riktig utstyrt for det norske markedet.

  • ID.3 Plus får tillegg som oppgraderte LED-lys, to-farget eksteriør og andre interiørdetaljer.
  • ID3. Max får også panorama-glasstak og innovative løsninger som AR (utvidet virkelighet) og head-up display.

En forhåndsbestilling betyr i praksis muligheten til å bestille spesialmodellen ID.3 1ST, med produksjonsplass for levering til Norge, fra midten av 2020.

REKLAME: VWs nye elbil ID.3 1ST blir lansert ved hjelp av Tysklands landslagstrener i fotball, Joachim Löw, og VW-toppsjef Herbert Diess. Foto: VW
REKLAME: VWs nye elbil ID.3 1ST blir lansert ved hjelp av Tysklands landslagstrener i fotball, Joachim Löw, og VW-toppsjef Herbert Diess. Foto: VW Vis mer

AR - utvidet virkelighet

  • Augmented reality (AR) er en teknologi som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuell data, for eksempel ved bruk av grafikk og lyd.
  • Man får et ekstra lag av informasjon. Den ekstra informasjonen vil typisk ikke erstatte virkeligheten, men utvide den på en eller flere måter.

Kilde: Wikipedia

Ny ladetjeneste

Hurtigladenettverket IONITY vil være blant ladeoperatørene som vil være tilknyttet We Charge-tjenesten. Flere detaljer om We Charge vil komme nærmere lanseringen av elbilen ID.3 1ST, neste år, melder importøren.

- Det er med glede vi ser den store interessen for forhåndsbestilling av ID.3 1ST. Norge har fått tildelt et betydelig volum som prioritert marked, og vi har fortsatt tilgjengelig over 50 prosent av volumet. Utleveringene av ID.3 1ST starter i midten av 2020, og alle som forhåndsbestiller bilen vil få den utlevert i 2020, sier Volkswagen Norge-direktør Harald Edvardsen-Eibak i pressemeldingen.

Det ble som nevnt åpnet for å forhåndsbestille bilen 8. mai, noe man fortsatt kan gjøre på VWs norske nettside. Da må man også betale 10.000 kroner i depositum, penger man får igjen om man ønsker å kansellere bestillingen senere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer