Frontlykt-teknologi: Opel tar ledelsen

Opels nye AFL Plus-teknologi, som får premiere i Insignia, fremstår som enda mer avansert enn teknologiene Mercedes-Benz og Skoda kan skilte med.

Publisert
Sist oppdatert

I april i år omtalte vi Mercedes-Benz' Intelligent Light System (ILS), som i våre øyne på dette tidspunktet var den mest avanserte frontlyktteknologien på markedet. ILS kan skilte med hele fem ulike modi, deriblant landeveis- og motorveimodus.

Så, noen dager etter, kunne vi fortelle våre lesere om Skodas Adaptive Front Light System (AFS), som nettopp har fått sin premiere i andre generasjon Skoda Superb. AFS har hele seks modi, deriblant en egen regnmodus.

Åtte modi

Nå viser det seg altså at Opel kommer med en enda mer avansert frontlykt-teknologi; Adaptive Forward Lighting (AFL) Plus. AFL Plus, som vil bli introdusert i Vectras etterfølger Insignia i januar 2009, kan skilte med hele åtte modi.

Tidlig ute

Det er ikke overraskende at nettopp Opel snart lanserer det som sannsynligvis blir verdens mest avanserte frontlykter. Opel har nemlig satset tungt på frontlykt-teknologi de siste årene. Opel lanserte svingbare frontlykter og sidelykter allerede i 2003 og introduserte svingbare frontlykter i folkelige Opel Astra i 2004. Og i 2006 var tiden kommet for Meriva og den enda mer folkelige Corsa, som nå ble tilbudt med svingbare halogenlykter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.