Tilbakekaller tusenvis av elbiler

Frontruta kan fyke

Ford tilbakekaller elbil og bestselger Mustang Mach-e i Norge.

TILBAKEKALLES: Elbilen Ford Mustang Mach-e er Norges femte mest solgte bil hittil i år, men nå blir den kalt tilbake på grunn av fare for at vinduer kan løsne i fart. Foto: Øystein B. Fossum
TILBAKEKALLES: Elbilen Ford Mustang Mach-e er Norges femte mest solgte bil hittil i år, men nå blir den kalt tilbake på grunn av fare for at vinduer kan løsne i fart. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er til dags dato solgt 4956 Ford Mustang Mach-e i Norge. 4956 Ford Mustang Mach-e kan nå bli tilbakekalt på grunn av fare for at frontruta og panorama-glasstaket kan løsne. I verste fall kan glasset fly av i en kollisjon eller mens man kjører, melder tek.no tirsdag ettermiddag.

Mandag skrev the Verge at Ford har solgt nær 18 000 Mustang Mach-e der frontruta lekker vann og 13 000 der frontruta eller panoramataket kan lide samme skjebne. Nettstedet melder at selskapet vil begynne tilbakekalling av bilene i slutten av oktober.

Mest solgte bil i Norge

# Modell Antall
1.Tesla Model 37048
2.Toyota Rav46515
3.VW ID.45235
4.Volvo XC404995
5.Ford Mustang Mach-e4523

Tabellen viser de mest solgte bilmodellene i Norge, til og med august 2021. Kilde: OFV

– Ingen umiddelbar fare

Informasjonsdirektør Anne Sønsteby i Ford Motor Norge sier til tek.no at de snart vil informere sine kunder om en servicekampanje på den populære elbilen. Hun understreker også at de ikke har mottatt rapporter på hendelser hvor frontrute eller panoramatak har løsnet.

Ifølge Sønsteby skal bilene være trygge å bruke, og at de skal ha tid til å utbedre manglene i god tid før dette blir en reell bekymring.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer