Fartsgrenser

FrP: – Uaktuelt å sette ned fartsgrensene

Regjeringspartiet reagerer på dagens forslag fra TØI, om å redusere fartsgrensene i 80- og 50-soner med 10 km/t.

BEDRE VEIER VIKTIGERE: - Så lenge vi vet at bedre veier vil redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken, mener vi det er veien å gå de neste årene, sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen. Foto: FrP
BEDRE VEIER VIKTIGERE: - Så lenge vi vet at bedre veier vil redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken, mener vi det er veien å gå de neste årene, sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen. Foto: FrP Vis mer
Publisert

- For FrP er det helt uaktuelt at fartsgrensene skal settes ned til 70 og 40 km/t. Vegdirektoratet bør heller fokusere på nye og bedre veier for å få ned drepte og hard skadde.

Det sier Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann, Morten Stordalen, i en kommentar til saken Dinside publiserte i dag morges, om at Transportøkonomisk institutt (TØI) har utredet muligheten for å sette ned de generelle fartsgrensene på norske veier fra 80 til 70 km/t og fra 50 til 40 km/t. Det er Vegdirektoratet som har bestilt rapporten.

Kan spare mange menneskeliv

Stordalen mener den positive utviklingen i antall drepte og hardt skadde på norske veier de siste åra, først og fremst skyldes sikrere biler, bedre veier, bedre vedlikehold av veiene og bedre opplæring av trafikantene.

- Det skyldes ikke lavere fartsgrenser. Vi reagerer på at hver gang det snakkes om trafikksikkerhet, er TØIs eneste forslag å sette ned fartsgrensene, sier Morten Stordalen til Dinside.

– TØI mener vi kan spare opp mot 35 menneskeliv og 135 hardt skadde ved å sette ned fartsgrensene. Da er vel det et godt tiltak for trafikksikkerheten?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer