Ny tyveri-trend

Frykter at denne skal bli moderne igjen

I Sverige er tyveri av dyre biler blitt et stort problem og bileierne har igjen begynt å kjøpe disse rattlåsene fra 80-tallet. Frykten er at denne tyveri-trenden nå skal spre seg til Norge.

INGEN SVENSKE-VITS: At den gamle jernstanga på rattet er blitt en populær julepresang i Sverige er ingen vits. Den får tyver med avansert elektronisk utstyr til å holde seg unna. Foto: Skruvat
INGEN SVENSKE-VITS: At den gamle jernstanga på rattet er blitt en populær julepresang i Sverige er ingen vits. Den får tyver med avansert elektronisk utstyr til å holde seg unna. Foto: Skruvat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har tyveri av biler gått jevnt og trutt nedover i Norge. I vårt naboland i øst er situasjonen en annen.

Spesielt større og dyrere biler er populære hos tyvene. Mange forsvinner raskt ut av Sverige, ofte til land i Øst-Europa. Tyvene har spesialisert seg på å få tak i nøkler til bilene eller kopiere kodene til låser og startsperrer med avansert peileutstyr. På denne måten overvinner tyvene den avanserte tyverisikringen som finnes i moderne biler i dag.

Mange bileiere har derfor gått til innkjøp av den gamle gode jernstanga på rattet. Den får tydeligvis tyvene til å skygge unna og er blitt årets julegave i Sverige.

Gamle gode jernstanga

- Vi får rapporter fra butikken vår i Sverige som selger sikkerhetsutstyr om at den gamle gode låsestanga til å sette på rattet har blitt populær igjen. Salget har doblet seg hittil i år sammenliknet med i fjor, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han mener denne 80-tallets måten å tyverisikre bilen på er like retro som hockeysveisen og Bik Bok-genseren.

Ifølge Clementz går tydeligvis tyvene forbi og konsentrerer seg heller om neste bil når de ser denne låsestangen montert på rattet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer