Frykter avgiftssmell på bobiler

Nye utslippskrav kan gjøre bilene mye dyrere, frykter bransjen.

DYRERE: Bobiler har blitt stadig mer populært blant nordmenn. Høyere avgifter kan gi interessen en knekk, frykter bransjen. Foto: Rune M. Nehseim
DYRERE: Bobiler har blitt stadig mer populært blant nordmenn. Høyere avgifter kan gi interessen en knekk, frykter bransjen. Foto: Rune M. Nehseim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Virke og Norges Caravanbransjeforbund frykter en ny avgiftsøkning etter at etter at regjeringen la ut revidert nasjonalbudsjett for 2021.

Der varsles det omlegging av avgiften for campingbiler på grunn av overgang av målemetode for forbruk og utslipp fra NEDC til WLTP. Denne overgangen har allerede skjedd for personbiler, men ble utsatt for lette varebiler og campingbiler.

- Vi ber Stortinget legge inn en tydelig merknad i budsjettbehandlingen i vår om at omleggingen til bruk av WLTP som målemetode skal skje uten at staten øker sine samlede avgiftsinntekter. sier Iman Winkelman, leder i Virke Servicehandel, som organiserer deler av caravanbransjen i kraft av å være en hovedorganisasjon for handel- og tjenesteytende næring.

Grunnen til innspillet er at da omleggingen til WLTP som ny målemetode for utslipp fra personbiler ble gjennomført, ble det spesifisert at det skulle gjøres på en provenynøytral måte, det vil si at man tilpasset avgiftene slik at staten ikke tjener mer penger på omleggingen.

Det har man også spesifisert for lette varebiler, men altså ikke for campingbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer