Kulda tapper batteriet

Frykter bråstopp i jula

Kulda i desember har tappet batteriet for strøm. I julehelga er det varslet mer kulde og NAFs gule engler frykter bråstopp for mange langs veien.

REKKER IKKE RIBBA: Kulda i desember har tappet batteriene for strøm og med ny kuldeperiode i julehelga, vil mange få problemer langs veien, frykter NAF veihjelp. Foto: Rune Korsvoll
REKKER IKKE RIBBA: Kulda i desember har tappet batteriene for strøm og med ny kuldeperiode i julehelga, vil mange få problemer langs veien, frykter NAF veihjelp. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Allerede nå har de gule hjelperne til NAF og SOS Veihjelp hendene fulle med å hjelpe bilister som ikke får start på bilen eller som har fått stopp lang veien. Dårlige batterier er det store problemet om dagen.

Nå frykter bilbergerne at mange vil få problemer i julehelga når det er spådd en ny runde med sprengkulde over store deler av landet.

- Dersom folk skal være sikre på å komme fram i tide til ribbemiddagen på julaften eller familielunsjen første juledag, bør de gjøre noen med batteriet på bilen nå. Det er spådd en ny kuldeperiode fra fredag og vi frykter at det blir startproblemer eller bråstopp langs veien for mange som skal ut å kjøre denne jula.

Mange dårlige batterier

Det sier Petter Schøyen, som leder SOS Veihjelp og NAF Veihjelp i Oslo-området. Han har hjulpet bilister i nød i mer enn 30 år. Kulda som har vært over hele landet i desember, har allerede først til problemer for mange bilistene.

- Våre veipatruljer har det svært travelt om dagen på grunn av de mange kuldegradene. Og det er batteriproblemer som går igjen. Kulda reduserer effekten på startbatteriet i bilen. Samtidig har mange mye småkjøring med bruk av alle elektriske varmere som finnes i moderne biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer