Bobiler, vogner og yrkessjåfører

Frykter camping-kaos

Yrkessjåførene er forberedt på at campingturistene tar plassene deres. I verste fall ringer de politiet.

KAN IKKE PARKERES OVERALT: De som skal kjøre bobil eller med campingvogn har mange regler å sette seg inn i. Foto: NTB Scanpix
KAN IKKE PARKERES OVERALT: De som skal kjøre bobil eller med campingvogn har mange regler å sette seg inn i. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som media har skrevet om en rekke ganger den siste tiden, er det ventet en stor oppsving i campingturismen på norske veier denne sommeren. Noen, som for eksempel Yrkestrafikkforbundet (YTF), går så langt som å kalle det for en eksplosjon.

Ifølge en undersøkelse fra Respons Analyse har hele 1,3 millioner nordmenn planlagt bilferie i sommer. Det betyr at problemstillingen med campingturister som opptar både vei, rasteplasser og døgnhvileplasser kan bli ekstra stor denne sesongen.

YTF er faktisk så bekymret at forbundet nå går ut og advarer medlemmene sine om bilferie-turistene og økningen av campingbiler og -vogner. De råder godssjåførene om å være ekstra påpasselige og tålmodige.

– Det er viktig at vi tar hensyn til dette og holder oss profesjonelle. Dette er sjåfører som kjører en brøkdel av de kilometerne en yrkessjåfør gjør i løpet av et år, så de har ikke den samme erfaringen langs veiene som vi har, sier Jan Arne Laberget, som er leder for YTF Logistikk.

Kan ringe politiet

Hovedoppfordringen til YTF-lederen er at medlemmene deres skal ekstra tålmodig med bilene de deler veien med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer