Førerkort og vognkort til bobil og campingvogn

Frykter mange kjører ulovlig

Det er varslet et rekordantall bobil- og campingvogn-turister denne sommeren. Mange av dem vet ikke at de kjører ulovlig.

OVERVEKT: Eksperter frykter at det er mange som vil kjøre ulovlig med bobil og campingvogn denne sommeren, da de ikke har satt seg inn i hvor mye de har lov til å ta med seg. Mennesker, vann, grillutstyr sykler og mer teller med på den totale vekta. Foto: Shutterstock
OVERVEKT: Eksperter frykter at det er mange som vil kjøre ulovlig med bobil og campingvogn denne sommeren, da de ikke har satt seg inn i hvor mye de har lov til å ta med seg. Mennesker, vann, grillutstyr sykler og mer teller med på den totale vekta. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har etter hvert blitt skrevet noen sider om hvor populært det har blitt med bobil og campingvogn, denne sesongen. De siste årene har salget økt i jevn fart, før en velkjent corona-pandemi virkelig gjorde norgesferie på fire og åtte hjul enda mer aktuelt for de fleste nordmenn.

Med bobil eller campingvogn har man mange spennende ferie-alternativer, i et vakkert land med mange fine veier å kjøre på. Derfor er det mange som har brukt den siste tida på å spekulere på hvor de skal reise. Det er imidlertid én problemstilling mange av de ferske campingturistene har glemt:

Vekta!

Hvor tung nyttelast sier førerkortet ditt at du har lov til å kjøre med - eller hvor tungt sier vognkortet at din bil har lov til å dra på hengeren? Og hva er konsekvensene av lovbrudd?

Dette kan virke innviklet, men vi skal prøve å ta deg gjennom det.

Sjekk nyttelasten

Seniorkonsulent og bilekspert Espen Johansen hos forsikringsselskapet Gjensidige tror det blir veldig mange som kommer til å kjøre ulovlig denne sommeren.

- Ja. Spesielt blant de som leier bobil. Mange slenger seg nok bare raskt innom Finn.no og leier seg for ei uke, forklarer han overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer