Påsken 2021

Frykter påskekaos på norske veier

Med stengte landegrenser frykter Trygg Trafikk stort trykk på norske veier i påsken.

PÅSKEUTFART: Påsken er som regel forbundet med mye trafikk på veiene. Foto: NTB
PÅSKEUTFART: Påsken er som regel forbundet med mye trafikk på veiene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss en ny påske med coronapandemi i landet, og mange legger om planene de tradisjonelt har hatt i påskeferier.

– Dessverre er store utfartsdager forbundet med mange trafikkulykker og påsken er ikke et unntak, sier kommunikasjonssjef Ingrid Trømborg i Trygg Trafikk i en pressemelding.

I fjor mistet tre personer livet i påsketrafikken, det samme som året før.

– Vi ber om at alle som beveger seg i trafikken tar det med ro og viser hensyn til alle andre som også er på veiene, sier Trømborg.

Stiller forberedt

Overfor Dinside sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, at det er vanskelig å spå om det blir mye eller lite trafikk på veiene rundt påske, men at det kan se ut som det nærmer seg en normal høytid.

– Vi er i hvert fall forberedt på alle situasjoner og skal håndtere det som måtte komme.

Vanligvis er det fredag før påske samt tirsdag og onsdag i påskeuka som er de travleste utfartsdagene, og det kan også være mye trafikk på veiene de dagene i år, selv om Statens vegvesen har sett andre tendenser under corona.

– Vi har sett at folk reiser tidligere og benytter hyttekontor, og på den måten har trafikken spredt seg utover påskeuka, forteller Karbø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer