Parkeringsbot:

Frykter sleipt parkeringstriks: - Pass på

Kari Andreassen fra Tromsø reagerte sterkt da hun tok en nærmere titt på parkeringsbota.

UBLIDT MØTE: Dette synet ventet Kari Andreassens ektemann da han kom tilbake til bilen i Tromsø. Foto: Privat
UBLIDT MØTE: Dette synet ventet Kari Andreassens ektemann da han kom tilbake til bilen i Tromsø. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kari Andreassens mann parkerte nylig utenfor treningssenteret Feel24 i Tromsø.

Da han kom tilbake, lå det en parkeringsbot på frontruta.

Dette skjedde bare dager etter at han hadde fått bot fordi han glemte å starte parkeringsappen på mobilen.

For å finne ut hva som hadde gått galt denne gangen, så han og kona nærmere på bota.

Der sto det at betalingen var gjort i en helt annen parkeringssone.

- Så oppdaget vi at det også sto et annet registreringsnummer på bilen, og eieren må ha bomma kraftig på tallene da han startet parkeringen, sier Kari Andreassen til Dagbladet.

Det var TromsøBy som først omtalte saken.

- Jeg søkte opp parkeringssonen, og den var enten i Kløfta eller i Sverige. Det er jo veldig langt unna, sier hun.

Advarte på Facebook

Kari Andreassen fortalte om hendelsen på Facebook-siden Tromsøsia, hvor flere kom med sine teorier om hva som hadde skjedd.

FEIL BIL: Slik så bota Kari Andreassens ektemann fant på frontruta. Registreringsnummer og annen sensitiv informasjon er sensurert av Andreassen. Foto: Privat
FEIL BIL: Slik så bota Kari Andreassens ektemann fant på frontruta. Registreringsnummer og annen sensitiv informasjon er sensurert av Andreassen. Foto: Privat Vis mer

– Noen skrev at det kanskje var skoleunger som hadde flyttet på bota. Men dette skjedde midt på formiddagen, mens de var på skolen. Jeg tror ikke at det er det som har skjedd, sier hun.

Kari Andreassen tror at parkeringsbota ble flyttet med hensikt, og at noen har forsøkt å få en annen til å betale den for seg.

- Bare å glemme det

Da Andreassen var i byen dagen etter, møtte hun en parkeringsvakt.

- Jeg spurte ham om hva vi skulle gjøre med bota. Han sa at det bare var å glemme den, og at eieren av bilen kom til å få en purring hvis den ikke ble betalt, sier hun.

Hun fortalte parkeringsvakten at hun aldri hadde opplevd liknende, men da skal parkeringsvakten ha sagt at dette har skjedd flere ganger.

Andreassen vil nå advare andre.

- Se godt på bota før du betaler den. Det er jo lett å tenke at du har stått parkert litt for lenge, og at en bare må betale, men det er ikke alltid tilfellet, sier hun.

Måtte slette innlegget

Etter at Andreassen la ut advarselen i Facebook-gruppa, ble hun kritisert for ikke å ikke ha kontaktet bileieren for å høre hvorfor ektemannen hennes fikk bota.

- Noen skrev at de kunne betale bota fordi personen kanskje hadde dårlig råd, sier hun.

Andreassen forteller at hun søkte opp bilnummeret, og fant ut at vedkommende ikke bor langt unna.

- Jeg orket ikke mer av de ekle tilbakemeldingene, så jeg slettet innlegget. Likevel synes jeg at det er viktig at denne metoden blir kjent, slik at ikke andre blir lurt, sier hun.

Sjelden hendelse

Vaktleder Sten Storvestre i Tromsø Parkering sier til TromsøBy at de har fått meldinger om folk som har fått bøter som tilhører andre.

Han sier at det kan være ulike forskjeller til at det skjer, som at bileieren har gjort det med hensikt, at forbipasserende gjorde det som en spøk, eller at betjenten kan ha tastet feil.

Han sier at et siste alternativ er at betjenten har skrevet ut to bøter samtidig og forvekslet kjøretøyene.

Han sier også at det er lurt å sjekke bota før du betaler.

– Som regel er folk obs, når de vet at de ikke har gjort noe galt. Og det er uansett en dårlig idé å legge bota på noen andre sitt kjøretøy. For regningen havner som regel hos eieren til slutt, og avhengig av om det er en kontrollsanksjon eller et gebyr, påløper det 35 eller 450 kroner hvis man ikke overholder betalingsfristen, sier han til nettstedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer