EU-kontroll

Frykter tusenvis av avskiltede biler

Flere har utsatt EU-kontrollen, og dette kan føre til altfor lange køer utenfor verkstedene. Ekspertene har en klar oppfordring til bileierne.

TA KONTROLLEN HVIS DU KAN: Statens vegvesen ser at verksted og bileiere har utfordringer knyttet til coronaviruset, og utsatte fristen for EU-kontroll. Nå fryktes lange køer utenfor verkstedene. Alle friske oppfordres derfor til å gjennomføre kontrollen innen opprinnelig frist. Foto: Dinside
TA KONTROLLEN HVIS DU KAN: Statens vegvesen ser at verksted og bileiere har utfordringer knyttet til coronaviruset, og utsatte fristen for EU-kontroll. Nå fryktes lange køer utenfor verkstedene. Alle friske oppfordres derfor til å gjennomføre kontrollen innen opprinnelig frist. Foto: Dinside Vis mer
Publisert

I mars skrev Dinside at Statens Vegvesen har bestemt at biler med frist for godkjent EU-kontroll i perioden 13. mars til 30. april automatisk får utsatt fristen med to måneder.

Utsettelsen kom fordi mange bileiere satt i karantene, samt at det var forventet stor nedbemanning hos verkstedene. Rundt 187.000 kjøretøy ble omfattet av den forlengede fristen.

- Ingen grunn til å utsette

Nå frykter, derimot, Norges Bilbransjeforbund (NBF) at mange bileiere som ikke er syke eller i karantene har utsatt EU-kontrollen, noe som i neste omgang kan føre til svært lange køer og sprengt kapasitet hos verkstedene.

- Verkstedene er åpne og kan operere med svært lav smitterisiko. Det er ingen grunn til å utsette EU-kontroll hvis du ikke er syk eller i karantene, sier bransjefaglig leder Tor Simonsen i NBF.

Norges Automobilforbund (Naf) er enig med NBF. Når for mange velger å ikke ta EU-kontrollen, kan det blir vanskelig å få time senere når alle som har utsatt, skal ha bilen til kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer