Frykter ulykker: - Krevende tid

Statens vegvesen ønsker å senke risikoen for å havne i trafikkulykker.

OPPFORDRING Planlegg turen godt og bruk tida som trengs. Kom deg trygt fram og tilbake, oppfordrer Statens vegvesen. Foto: Alf Simensen / NTB
OPPFORDRING Planlegg turen godt og bruk tida som trengs. Kom deg trygt fram og tilbake, oppfordrer Statens vegvesen. Foto: Alf Simensen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Statens vegvesen oppstår det tre dødsulykker og over 80 ulykker med personskader i juletrafikken hvert år. De farlige situasjonene skyldes som regel høy fart og forbikjøringer.

- Det har vært et krevende år for trafikksikkerheten. Altfor mange har mistet noen de er glade i. 80 personer døde i trafikken i fjor. Nå er vi allerede langt over 100, sier Jan Johansen, direktør i Trygg Trafikk, i en pressemelding.

REFLEKS: Her kan du se hvor synlig du er med refleks - og hvor vanskelig det er for sjåføren å se deg når du går uten. Video: Trygg Trafikk. Vis mer

Hittil i år har 115 personer omkommet på norske veier. Nå ønsker Utrykningspolitiet, Statens vegvesen og Trygg Trafikk å senke risikoen for å havne i trafikkulykker.

- Det handler om å begrense risiko og ta trygge valg. Trafikken er et samspill og alle er avhengig av at alle bidrar med sitt. Juletrafikken og desember er ei travel periode med mange som er ute på veiene. Skiftende vær, krevende føre, dårlige lysforhold og mye trafikk gjør det at til en krevende tid, forklarer veidirektør Ingrid Dahl Hovland og UP-sjef Knut Smedsrud.

UP-sjef Knut Smedsrud ber alle reisende om å tilpasse farta etter forholdene.

- Det er bedre å komme litt seinere fram enn å ikke komme fram i det hele tatt. Det er lite å vinne på forbikjøringer. Husk at risikoen dramatisk for å havne i en trafikkulykke øker dramatisk ved å ha en unødvendig aggressiv kjørestil.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer