Full fart for skandinavisk duo

DAKAR - 12. ETAPPE - MC: Både Pål Anders Ullevålseter og lagkamerat Per-Gunnar Lundmark er i storform og kjørte godt i dagens etappe. Franske Cyril Despres tok sin andre etappeseier på rad.

Publisert
Sist oppdatert

Etappe 10 og 11 ble som kjent kansellert, men i dag var det igjen tid for hard kjøring. Dagens etappe var totalt 666 kilometer lang, hvorav 213 kilometer inngikk i spesialetappen. 12. fartsetappe var relativt rask og mange av førerne klarte å holde et snitt på over 100 kilometer i timen. Her er det viktigste begivenhetene i etappe 12:

 • KTM-fører Despres (Frankrike) tar sin andre seier på rad, med tiden 1.48.13. Det betyr at han kjørte rundt 7 minutter raskere enn vinneren av bilklassen, Luc Alphand (BMW). Despres blir likevel liggende nede på en fjerdeplass sammenlagt.
 • Coma, som i likhet med de aller fleste andre også kjører KTM, tar andreplassen, hans beste plassering foreløpig. Coma blir liggende på 7. plass sammenlagt.
 • Tredjeplassen tas av Roma (Spania), som tidligere har vunnet to etapper. Roma leder fortsatt sammenlagt, og ligger drøye 10 minutter foran Sainct (Frankrike). Sainct havner på en 7. plass på 12. etappe.
 • Sør-afrikanske Cox, som har to andreplasser, tar i dag fjerdeplasen og beholder sin tredjeplass sammenlagt.
 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer