Dette fokuserer politi og UP i dag:

Full fokus på trafikk­sikkerhet!

I dag er målet om at ingen skal bli drept i trafikken - i Norge og Europa.

VIL HA NULL DREPTE: I dag har politi over hele Europa fokus på sikkerhet i trafikken. Det vil også gjenspeiles i form av kontroller. Foto: NTB / Scanpix
VIL HA NULL DREPTE: I dag har politi over hele Europa fokus på sikkerhet i trafikken. Det vil også gjenspeiles i form av kontroller. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 26. september markeres «EDWARD» over hele Europa, dagen der ingen skal bli drept eller hardt skadd i trafikken. Det norske Utrykningspolitiet (UP) og politidistriktene bistår med kontroller over hele landet.

På tilsvarende tid i fjor skrev vi om UPs omfattende kontrolluke, med fokus på én spesiell dag: Prosjekt EDWARD - dagen da politi i hele Europa fokuserer på å at det ikke skal bli noen drepte på veien.

- Nå har vi kontroller over hele landet, sa Roar Skjelbred Larsen i Utryknings-politiet (UP) til Dinside den gangen.

Tre fokusområder

I dag er dagen der igjen. Nå roper imidlertid ikke den konstituerte UP-sjefen like høyt.

- For norsk politi og UP blir det en normal kontrolldag. Kontrollbildet blir det samme, med fokus på områdene vi av kunnskap kjenner til; fart, rus og uoppmerksomhet, som ofte er foranledning til vanlige ulykker, sier Skjelbred Larsen til Dinside.

- Men dere hadde storkontroller i for på denne dagen ... ?

- Jada. Vi har spesiell oppmerksomhet på denne dagen. Men vi er de patruljene som er ute på veien. Kan godt hende det blir noen flere. Vi har lagt opp til det, sier den konstituerte UP-sjefen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer