Ford Focus RS - En taxi utenom det vanlige

Full fres og gøy på jobben

Jovisst har den fem dører, betalingsterminal og lys på taket. Men der stopper det kjedelige ved drosjen til Evald Jåstad.

MORGENSTEMNING: - Jeg gleder meg hver dag til å fyre opp bilen og kjøre til jobb, sier Evald Jåstad. Han bor i Ullensvang, men kjører taxi i Odda Taxi. Foto: Paal Kvamme
MORGENSTEMNING: - Jeg gleder meg hver dag til å fyre opp bilen og kjøre til jobb, sier Evald Jåstad. Han bor i Ullensvang, men kjører taxi i Odda Taxi. Foto: Paal Kvamme Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er Norges, antakelig verdens, første Focus RS taxi. Kjøreegenskapene er helt enorme, sier Evald Jåstad og gliser bredt.

- Med 350 hestekrefter og 470 newtonmeter så sparker det godt ifra. Akselerasjonen ligner ikke grisen, for å si det på en fin måte.

Liten, blå lykkepille

36-åringen fra Ullensvang i Hardanger er en drosjesjåfør utenom det vanlige. Han ratter kundene rundt i en reinspikka rallybil.

Mannens sjokkblå 2016-modell Focus RS gjør 0-100 km/t på 4,7 sekunder, den har sekstrinns manuell girkasse, Recaro-seter i skinn og eksospotter så grove at du nesten kunne stukket hodet inn der.

Og en egen drifteknapp, som sender mesteparten av kreftene til bakerste hjulpar, sånn for dem som foretrekker å kjøre sideveis.

«En lykkepille av de sjeldne», skrev Dinside da vi testet bilen i fjor.

- Bagasjerommet kunne godt ha vært større, men ellers funker det bra, sier den smørblide eieren.

Fullstendig bilgal

Som du for lengst har fattet, er mannen fullstendig bilgal. Jåstad ble hektet på bil og motor da han var guttunge og så EM i rallycross på Lyngåsbanen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer