Bilsalget i januar

Full kollaps

I desember ble det registrert nesten 40 000 nye biler i Norge – i januar bare 1860. Ikke siden januar 1962 har vi sett lavere tall.

MEST POPULÆR: VW ID.4 var bilen det ble registrert flest av i januar, men 217 biler er langt unna det som er vanlig. Alle som ventet på den nye "Norgesbilen" Tesla Model Y fikk sine biler i desember. I januar var Tesla Model S på 26, plass fabrikkens mest solte. Foto: Mirva Kakko
MEST POPULÆR: VW ID.4 var bilen det ble registrert flest av i januar, men 217 biler er langt unna det som er vanlig. Alle som ventet på den nye "Norgesbilen" Tesla Model Y fikk sine biler i desember. I januar var Tesla Model S på 26, plass fabrikkens mest solte. Foto: Mirva Kakko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nye året har startet med full stopp i salget av nye biler. I hvert fall nesten full stopp. Det var ventet at januar skulle bli en svak måned for nybilsalget, men at den skulle bli så dårlig er overraskende. 1860 nye biler er bare litt flere enn i januar 1962 da det ble solgt 1593 biler.

Den viktigste forklaringen på de lave tallene, er at bilfabrikkene leverte svært mange biler til Norge i desember. Dette for at alle som ventet på en elbil skulle få den registrert og levert før 1. januar, da moms på nye biler over 500 000 kroner og vektavgift ble innført.

En annen årsak var at det ikke kom noen båt med Tesla-biler til Norge i januar. Vanligvis har Tesla den klart mest solgte bilen i Norge, men i januar var «bestselgeren» Tesla Model S på 26. plass med 16 registrerte biler.

Færre elbiler

Av samtlige førstegangsregistrerte biler i januar, var 1 237 elbiler. Det tilsvarer en andel på 66,5 prosent, noe som er betydelig lavere enn snittet for alle måneder i 2022. Det ble registrert 263 nye bensin hybrider, 36 bensinbiler og 142 nye diesel personbiler. Det viser ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), som lager statistikken over bilsalget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer