Billig, men dårlig

Full krangel om slitne luksusbiler

Nå kan du kjøpe en eldre luksusbil for 200 000 kroner. Det frister mange, men det er ikke uvanlig at disse har alvorlige feil - og da starter krangelen …

100 000-KRONERS FEIL: Billige, brukte og slitne luksusbiler er i mange tilfeller opphav til krangler og advokat-bistand. Det skjer oftest når kjøpet skjer mellom private eller i små bakgårds-utsalg. Feil til 100 000 kroner er ikke uvanlig. Illustrasjonsfoto: Kaj Alver
100 000-KRONERS FEIL: Billige, brukte og slitne luksusbiler er i mange tilfeller opphav til krangler og advokat-bistand. Det skjer oftest når kjøpet skjer mellom private eller i små bakgårds-utsalg. Feil til 100 000 kroner er ikke uvanlig. Illustrasjonsfoto: Kaj Alver Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste bileiere har rettstvistdekning i forsikringen sin. Det vil si at den dekker advokathjelp dersom de oppdager alvorlige feil med bilen de har kjøpt og ikke blir enig med selgeren om hvem som skal betale for reparasjonen.

Kenneth Havrevoll er produktspesialist på motor i If. Han har gått gjennom selskapets saker fra det siste året og blitt overrasket over det han finner:

Nesten halvparten av sakene gjelder kjøp og salg av eldre luksusbiler og sportsbiler. Dette er biler som kostet mange hundre tusen kroner, kanskje over én million, men som nå står til salgs for mindre enn prisen av en VW Golf.

Tøffe og billige

- Det kan være en motorsterk BMW, en luksuriøs Jaguar eller en tøff Porsche 996. Dette var flotte biler den gangen de var nye, men etter flere år og mange kilometer med verditap, koster de nå kanskje 200 000 eller 300 000 kroner. Det gjør dem attraktive for mange, sier Havrevoll, og legger til:

- Vi har til og med saker med Ferrari og Lamborghini, som viser seg å være langt fra så flotte og fine som selgeren annonserer dem som.

Han mener imidlertid det er grunn til å rette en advarende pekefinger mot folk som lar seg friste til å kjøpe slike biler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.