Bilmesse i Paris fra i dag

Full krise for bilmessene?

Dinside er i Paris - og konstaterer at det, til tross for rekordmange avbud, ikke mangler på nyheter - for eksempel en helt ny BMW 3-serie!

FORTSATT STOR - MEN KRYMPER: Den store bilutstillingen i Paris feirer 120 år med virksomhet i år, men deltakelsen fra produsentene faller kraftig. Foto: AFP
FORTSATT STOR - MEN KRYMPER: Den store bilutstillingen i Paris feirer 120 år med virksomhet i år, men deltakelsen fra produsentene faller kraftig. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri har listen over bilprodusenter som takker nei til å være med på en av de aller største og viktigste bilutstillingene vært så lang. Med stort og smått er det i år hele 13 merker som kommer til å glimre med sitt fravær.

Det hviler altså som en skygge over den 120. årgangen, av det som internasjonalt heter Paris Motor Show og som franskmennene - heretter litt misvisende - kaller Mondial de l'Auto.

Går egne veier

Flere faktorer kan bidra til å forklare frafallet: Det er dyrt å stille ut på bilmesse, samtidig som mange har funnet ut at de får mer igjen for å vise nyheter på egne arrangementer - som for eksempel Seat da de for kort tid siden viste sin nye Tarraco ved et kjempe-arrangement i Tarragona, eller Mercedes-Benz med sin el-SUV EQC i Stockholm.

Og ikke minst: Tyngdepunktet for verdensmarkedet for biler har flyttet seg østover, og de store kinesiske bilmessene i Beijing og Shanghai blir stadig større og viktigere. Da kan store produsenter som Volkswagen velge heller å stille ut der.

HISTORIENS SUS: Her ser vi et bilde fra bilmessen i Paris idet det gikk mot bedre tider etter krigen. Bildet er tatt 2. oktober 1952 i det som da var utstillingslokalene: Le Grand Palais i sentrum av Paris. Foto: AFP
HISTORIENS SUS: Her ser vi et bilde fra bilmessen i Paris idet det gikk mot bedre tider etter krigen. Bildet er tatt 2. oktober 1952 i det som da var utstillingslokalene: Le Grand Palais i sentrum av Paris. Foto: AFP Vis mer

Fortsatt mye nytt

Likevel: Det vil også i år bli mye å glede seg over på Paris-utstillingen. En mengde nyheter vil glimre med sine nærvær, flere som vi allerede har omtalt her på Dinside. Volkswagen er ikke med, men Audi viser både sin splitter nye Q3 og sin nye elektriske SUV e-tron, begge for første gang for publikum.

BMW har for sin del première på nye X5, og et av de virkelige høydepunktene vil bli en helt ny BMW 3-serie!

På hjemmebane vil dessuten selvsagt de franske merkene brette ut alt de har av nyheter og konseptbiler.

Vi har blant annet tidligere omtalt den lett retro-inspirerte, men likevel fremtidsrettede konseptbilen Peugeot e-Legend Concept, som hinter til 60-tallets 504 Coupe, designet av Pininfarina.

Citroën vil vise sin ladbare hybrid C5 Aircross, mens DS stiller med elbilen DS3 Crossback e-Tense

Så følg med her på Dinside - for det kommer mye mer nytt og variert stoff fra Paris! Følg oss også på Instagram, hvor vi kommer til å oppdatere enda hyppigere. Spesielt på vår Instagram-historie kommer det mye kult fra messehallene og -omgivelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer