Bilmesse i Paris fra i dag

Full krise for bilmessene?

Dinside er i Paris - og konstaterer at det, til tross for rekordmange avbud, ikke mangler på nyheter - for eksempel en helt ny BMW 3-serie!

FORTSATT STOR - MEN KRYMPER: Den store bilutstillingen i Paris feirer 120 år med virksomhet i år, men deltakelsen fra produsentene faller kraftig. Foto: AFP
FORTSATT STOR - MEN KRYMPER: Den store bilutstillingen i Paris feirer 120 år med virksomhet i år, men deltakelsen fra produsentene faller kraftig. Foto: AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aldri har listen over bilprodusenter som takker nei til å være med på en av de aller største og viktigste bilutstillingene vært så lang. Med stort og smått er det i år hele 13 merker som kommer til å glimre med sitt fravær.

Det hviler altså som en skygge over den 120. årgangen, av det som internasjonalt heter Paris Motor Show og som franskmennene - heretter litt misvisende - kaller Mondial de l'Auto.

Går egne veier

Flere faktorer kan bidra til å forklare frafallet: Det er dyrt å stille ut på bilmesse, samtidig som mange har funnet ut at de får mer igjen for å vise nyheter på egne arrangementer - som for eksempel Seat da de for kort tid siden viste sin nye Tarraco ved et kjempe-arrangement i Tarragona, eller Mercedes-Benz med sin el-SUV EQC i Stockholm.

Og ikke minst: Tyngdepunktet for verdensmarkedet for biler har flyttet seg østover, og de store kinesiske bilmessene i Beijing og Shanghai blir stadig større og viktigere. Da kan store produsenter som Volkswagen velge heller å stille ut der.

Fortsatt mye nytt

Likevel: Det vil også i år bli mye å glede seg over på Paris-utstillingen. En mengde nyheter vil glimre med sine nærvær, flere som vi allerede har omtalt her på Dinside. Volkswagen er ikke med, men Audi viser både sin splitter nye Q3 og sin nye elektriske SUV e-tron, begge for første gang for publikum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer