Test: Mercedes-Benz GLE400

Full luksus for deg som ikke er opptatt av å tenke praktisk og fornuftig

Men bensinmotor er ingen god idé...

VEKKER OPPSIKT: En stor SUV med coupé-fasong er omtrent så unødvendig man kan få det. Men overraskende mange blir henrykt over den litt provoserende vogna. Foto: Rune M. Nesheim
VEKKER OPPSIKT: En stor SUV med coupé-fasong er omtrent så unødvendig man kan få det. Men overraskende mange blir henrykt over den litt provoserende vogna. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En stor SUV med bensinmotor har vært en svært sjelden kombinasjon i Europa de 20 siste årene. Av helt naturlige årsaker. Karakteristikken til en dieselmotor kler en stor SUV. En lun diesellyd, et herlig dreiemoment og ikke minst et behagelig forbruk. Vi har tidligere testet dieselversjonen GLE 350d, som vi mener er et bedre alternativ.

Nå er det andre tider. Miljøtider. Plutselig er dieselen, som var klimaets frelser i 2007, en miljøversting som trues med eksil fra bykjernene. Så hva gjør bilprodusentene? Begynner å selge SUV-er med bensinmotorer isteden.

Ikke at det er veldig vanskelig. Det selges knapt noe annet i resten av verden, så de spyttes ut av fabrikkene i fullt monn allerede.

Denne ukas testbil er en GLE Coupé med treliters bensin på 333 hk hester. Den kjører direkte i hjulsporene til pioneren i denne nisjen, BMW X6, og er i likhet med den intet mindre enn en selvmotsigelse av en bil.

Du viser at du har råd til å la være å tenke praktisk og fornuftig, men sett i forhold til hovedkonkurrenten BMW X6 har Mercedes GLE Coupé likevel en langt mer spiselig design. Mens BMW-en er av typen «enten misliker du det sterkt, eller så digger du det», har Mercedes vært langt mer heldig med sin utforming. Fronten har en noe mykere framtoning selv om dette også er svært og rappkjefta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer