Mercedes i ny Dieselgate?

Full registerings- og utleverings-stopp av Mercedes-modeller

Nesten 800.000 biler skal tilbakekalles. Nå skal den norske importøren ha stoppet salget av flere Mercedes-modeller.

FULL STOPP? Norske forhandlere skal ha fått beskjed om å stoppe salget av flere Mercedes-modeller i Norge. Foto: Jamieson Pothecary
FULL STOPP? Norske forhandlere skal ha fått beskjed om å stoppe salget av flere Mercedes-modeller i Norge. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to uker siden kom nyheten om at Daimler skal tilbakekalle 774.000 biler i Europa. Samtidig kom følgende melding fra EU-kommisær Elżbieta Bieńkowska:

«Dieselskandalen er ennå ikke over. Nå er det på tide å gjøre hurtige framskritt på nullutslippsbiler».

Bertel O. Steen i Norge kunne på den tiden ikke kommentere om noen biler vil bli tilbakekalt fra Norge. Men i går kunne bransjesiden Bilnytt (bak betalingsmur) fortelle at importøren på onsdag sendte brev til alle sine forhandlere om full registrerings- og utleveringsstopp av enkelte Mercedes-modeller.

- Ingen kommentar

Utenlandske kilder har skrevet at bilene som tilbakekalles fra Mercedes skal være varebilen Vito, SUV-en GLC 220d og sedanversjonen av C-klasse 220d - alle med dieselmotor - uten at den norske pr- og informasjonsansvarlige i Mercedes-Benz personbiler i Norge, Audun Hermansen, kunne bekrefte eller avkrefte dette overfor Dinside.

Dinside har igjen vært i kontakt med Hermansen i Bertel O. Steen fredag morgen, men informasjonssjefen henviser til Daimlers internasjonale presseavdeling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer