Fullblods brite

En eksklusivt Rover-produsert modell for første gang på over tyve år. –Helt fullstendig britisk. Selv navnet MÅ uttales på engelsk; det er fy-fy å bruke den norske uttalen ”Rover fem-og-sytti”. Bilen heter nemlig ”Rover seventy-five”. Det må du bare lære deg!

Den nye Rover 75 -fullt og helt Roverprodusert. Klikk her for større bilde.
Den nye Rover 75 -fullt og helt Roverprodusert. Klikk her for større bilde. Vis mer
Publisert

Rover 75 er altså komplett Rover-produsert, og dessuten første modell produsert under BMW`s eierskap. Den offisielle lanseringen av briten var på bilmessa i Birmingham, som avholdes i disse dager. Rover 75 er ventet til Norge i april 1999.

4 motorer

Rover har utstyrt sin nye erke-brite med fire forskjellige motoralternativer; tre bensinmotorer og en dieselmotor. De tre bensinmotorene er alle medlemmer av K-serien. To av dem er sekssylindrete K6-motorer; én på 2,0 liter, og en på 2,5 liter. 2-literen er helt ny for Rover. Den tredje bensinmotoren er en 4-sylindret 1,8-liters K-motor.

Ytelser

Av hestekrefter er KV6-motoren på 2,5 liter den kraftigste. Den yter 175 hester ved 6500 omdreininger, og har et maksimalt dreiemoment på 240 Nm ved 4000 omdreininger. Toppfarten er 215 km/t. Dernest kommer KV6-eren på 2,0 liter, med sine 150 hester ved 5500 omdreininger, og et maksimalt dreiemoment på 185 Nm ved 4000 omdreininger i minuttet. –Dette bidrar til en toppfart på 205 km/t.

Minste K

Den minste bensinmotoren er på 1,8 liter. -Også medlem av K-serien, men med 4 sylindre og 120 hester. Maksimal ytelse er ved 5500 omdreininger, og maksimalt dreiemoment er på 160 Nm ved 4000 omdreininger. Toppfart er 190 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer